Quantcast

Baltarusijos milicija sulaikė šimtus moterų, S. Cichanouskaja reikalauja jas paleisti

Minske šeštadienį vykstant opozicijos demonstracijai, kurios dalyvės reikalavo užbaigti 26 metus trunkantį prezidento Aliaksandro Lukašenkos valdymą, riaušių milicija sulaikė ir į mikroautobusus grūdo šimtus moterų, tarp jų proanūkių turinčią moterį, tapusią protestų judėjimo simboliu.

Tai buvo dar viena baltarusių moterų akcija išeinant į gatves su vėliavomis ir gėlėmis prieš didžiulius sekmadienio protestus, vykstančius nuo ginčijamų rugpjūčio 9-osios rinkimų.

Šį šeštadienį sulaikytų moterų skaičius yra daug didesnis nei praėjusią savaitę. Moteris sulaikydavo riaušių milicijos nariai juodomis uniformomis, kaukėti pareigūnai chaki spalvos uniformomis ir civiliais drabužiais.

Žmogaus teisių centras „Viasna“ internete paskelbė 328 sulaikytų moterų vardus, o milicijos atstovė Volha Čemodanova naujienų agentūrai AFP sakė, kad sulaikytųjų skaičius bus paskelbtas sekmadienį.

Buvo sulaikyta tiek daug protestuotojų, kad milicijai pritrūko mikroautobusų, pranešė opozicijos Koordinacinė taryba.

Nuostabias ir drąsias moteris, kurios teisėtai ir taikiai protestuoja, masiškai ir šiurkščiai sulaiko žmonės be atpažinimo ženklų.

Opozicijos lyderė, buvusi kandidatė į Baltarusijos prezidentus Sviatlana Cichanouskaja pareikalavo paleisti sulaikytas „moterų žygio“ dalyves.

„Visos sulaikytosios turi būti paleistos. Jėgos žinybų darbuotojai turi prisiminti: baltarusiai pasirengę nutraukti tų, kas vykdo nusikalstamus įsakymus, anonimiškumą“, – sakoma S. Cichanouskajos pareiškime, šeštadienį paskelbtame platformos „Telegram“ kanalu.

„Šiandien Minske vyksta savivalė. Nuostabias ir drąsias moteris, kurios teisėtai ir taikiai protestuoja, masiškai ir šiurkščiai sulaiko žmonės be atpažinimo ženklų“, – sakė į Lietuvą pasitraukusi opozicijos lyderė ir nurodė, kad sulaikytųjų sąrašuose jau yra „daugiau kaip 240 baltarusių, net 2004 metais gimusių mergaičių“.

Maždaug 2 tūkst. moterų dalyvavo „Žėrinčiame žygyje“ su tviskančiais aksesuarais ir protestų judėjimo vėliavomis.

Tarp šeštadienį sulaikytų asmenų buvo 73 metų Nina Bahinskaja, tapusi vienu garsiausių protestų judėjimo veidų. Iš šios prosenelės, dažnai pasitinkamos skandavimu „Nina! Nina!“, milicija atėmė vėliavą ir gėles, ir įstūmė ją į mikroautobusą, tačiau netrukus prie milicijos nuovados paleido.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Labai

Labai  portretas
Teisingai rašo,kad Lietuva naudojo dar žiauriau2009 metais ir visi tyli gal jau pamiršo?????

Katinas

Katinas portretas
Apsiaukele kaimo merga laikas nešdintis iš lt

Patrijotas

Patrijotas portretas
Lietuvoje prieš protestantus buvo panaudotas ginklas su guminėmis kulkomis .Sužeidė ne vieną, kodėl šito nrpabreze žurnalistai ,kad tokiu būdu buvo užčiauptos burnos Lietuvos piliečių.Sis atvejis buvo ne per seniausiai, manau prisimena dauguma Lietuvos piliečių.Taip kad reikia pirmiausia savo darze tvarką dayti,tada apie kitas šalis rašyti.Gėda būtų žmoniškumo atžvilgiu. Linkevičius per savo nutukimą negali matyti kas dedasi arti jo,jo šalyje, Lietuvoje. Gėda dar kartą.
VISI KOMENTARAI 18

Galerijos

Daugiau straipsnių