Quantcast

Baltarusijoje sulaikytas 2020 metais prezidento rinkimuose dalyvavęs aktyvistas

Minske trečiadienį buvo suimtas opozicijos politikas, ginčijamuose 2020 metų Baltarusijos prezidento rinkimuose varžęsis su autoritariniu šalies lyderiu Aliaksandru Lukašenka, pranešė teisių gynimo grupė „Viasna“.

Andrejų Dzimtryjevą, 41 metų aktyvistą, vadovaujantį politiniam judėjimui „Sakyk tiesą“, saugumo pajėgos sulaikė netoli jo namų Baltarusijos sostinėje, nurodė „Viasna“.

Sulaikymo priežastis ir jam pateikti kaltinimai kol kas nežinomi. A. Dzmitryjevas laikomas liūdnai pagarsėjusiame Okrestinos izoliatoriuje, kur, žmogaus teisių gynėjų teigimu, politiniai kaliniai buvo kankinami. Baltarusijos valdžios institucijos atsisakė komentuoti pranešimą apie sulaikymą.

2020 metų rugpjūtį Baltarusiją supurtė didžiuliai antivyriausybiniai protestai po ginčijamo A. Lukašenkos perrinkimo, kurį opozicija ir Vakarai pasmerkė kaip neteisėtą. Valdžia į demonstracijas atsakė masiniu susidorojimu, buvo suimta daugiau kaip 35 000 žmonių, policija sumušė tūkstančius aktyvistų. Taip pat buvo uždaryta dešimtys žiniasklaidos priemonių ir nevyriausybinių organizacijų.

Remiantis oficialiais tų rinkimų rezultatais, A. Dzmitryjevas užėmė ketvirtą vietą, surinkęs 1,2 proc. balsų. Rinkimų kampanijos metu politikas reiškė paramą Siarhejui Cichanouskiui, Viktarui Babarykai ir Valeryjui Capkalai, kuriems buvo uždrausta dalyvauti rinkimuose.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Budeli

Budeli portretas
Tylia būk Kvaiša

Anonimas

Anonimas portretas
Kodel taip ilgai fasistinis teroristas vaiksciojo po sventa Baltarusijos zeme?

Tikrai

Tikrai portretas
Pas mus opozicijos lyderis A. Paleckis buvo pasodintas į kalėjimą suklastojus šnipinėjimo bylą. Lietuvoje visa nesisteminė opozicija yra persekiojama ir suklastojus bylas sodinama į kalėjimą. Kodėl komūnistinės, korumpuotam klanui atstovaujanti šūdasklaidos tokios kaip "Komjauniomo tiesa", "Kauno tiesa" ir kitos pamazgos dėl to nevirkauja?
VISI KOMENTARAI 6

Galerijos

Daugiau straipsnių