Quantcast

Baltarusijoje nuo rinkimų kampanijos pradžios sulaikyta per 1 100 žmonių

Baltarusijoje nuo prezidento rinkimų kampanijos pradžios buvo sulaikyta per 1,1 tūkst. žmonių, kas trečiam iš jų buvo skirtos baudos, o kas šeštam – administracinis areštas, skelbia teisių gynėjai.

„Teisių gynėjams žinoma apie mažiausiai 1 140 savavališko sulaikymo atvejų, įvykusių laikotarpiu nuo gegužės 6 iki liepos 20 dienos“, – sakoma Baltarusijos žmogaus teisių organizacijos „Viasna“ pranešime.

Jo žiniomis, nuo rinkimų kampanijos pradžios 190 žmonių iš viso skirtos 2 607 paros arešto dėl administracinių pažeidimų, dar 333 žmonėms skirtų baudų bendra suma siekia 265,3 tūkst. Baltarusijos rublių (96,8 tūkst. eurų).

„Viasna“ taip pat informavo, kad per liepos 14–15 dienomis vykusias akcijas, surengtas Centrinei rinkimų komisijai atsisakius kandidatais į prezidentus įregistruoti Viktorą Babaryką ir Valerijų Cepkalą, buvo sulaikyta ne mažiau kaip 420 žmonių.

„Iš jų Minske buvo sulaikyti mažiausiai 329 žmonės: 303 asmenys liepos 14-ąją per spontanišką protesto akciją ir 26 – liepos 15-ąją, kai žmonės buvo sulaikomi vien už tai, kad stovėjo eilėje pateikti skundą Centrinei rinkimų komisijai arba paprasčiausiai praėjo pro OMON pareigūnus“, – nurodė organizacija.

Žmonės buvo sulaikomi ne tik Minske, bet ir dar dešimtyje Baltarusijos miestų: Gomelyje, Breste, Pružanuose, Salihorske, Gardine, Vitebske, Babruiske, Barysave, Smurgainyse ir Stolpcuose.

Baltarusijos prezidento rinkimai numatyti rugpjūčio 9 dieną.



NAUJAUSI KOMENTARAI

yra

yra portretas
prielaida kad batka d irba pagal putkos komanda juk ir ten visokie zydnavalnai verziasi prie vairo ?...
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių