Quantcast

Baltarusijoje nuo protestų pradžios sulaikyta 300 žiniasklaidos darbuotojų

Baltarusijoje nuo protestų, prasidėjusių po rugpjūtį surengtų ginčytinų šalies prezidento rinkimų, pradžios buvo sulaikyta beveik 300 žiniasklaidos darbuotojų, skelbia nevyriausybinė organizacija „Reporteriai be sienų“ (Reporters Without Borders).

Nors dauguma jų buvo paleisti po dokumentų patikrinimo, aštuoni žurnalistai šiuo metu yra kalėjime. „Reporteriai be sienų“ teigia, kad praėjusį pirmadienį penki iš jų buvo nuteisti kalėti.

Baltarusijoje nerimstant po rinkimų kilusiems neramumams, valdžia vykdo žurnalistų persekiojimą.

Organizacija, remdamasi Baltarusijos žurnalistų asociacijos (BŽA) duomenimis, skelbia, kad nuo šio mėnesio pradžios Baltarusijoje 85 žiniasklaidos darbuotojai buvo uždaryti į policijos areštinę.

„Raginame valdžios institucijas nedelsiant paleisti įkalintus žurnalistus“, – teigė „Reporteriai be sienų“ vykdomasis direktorius Christianas Mihras.

Antradienį, be kita ko, teismas Minske nusprendė, kad „Telegram“ naujienų kanalas „Nexta Live“, turintis apie 2 mln. sekėjų, turi būti užblokuotas, nes jis tariamai skleidžia ekstremistinę medžiagą. Per šį kanalą yra skleidžiama labai daug informacijos ir vaizdo įrašų apie opozicijos protestus Baltarusijoje.

Protestai Baltarusijoje kilo po rugpjūčio 9 d. surengtų prezidento rinkimų, kurie laikomi suklastotais Aliaksandro Lukašenkos naudai. 26 metus prezidentaujantis autoritarinis Baltarusijos vadovas A. Lukašenka po rinkimų paskelbė save jų nugalėtoju. Oficialiais Centrinės rinkimų komisijos duomenimis, A. Lukašenka triuškinama persvara laimėjo rinkimus. Jis neva gavo 80,1 proc. balsų. Opozicija tikrąja rinkimų nugalėtoja laiko Sviatlaną Cichanouskają.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Čiubaka

Čiubaka portretas
nexta senai jau reikėjo uždaryti, publikuoja kaip savadarbius sprogmenis gaminti, kaip išprovokuoti pareigūnus per mitingus

nuomonė

nuomonė portretas
Po reporterių ir žurnalistų širma daugiausia slepiasi visokie šnipai ir neramumų kurstytojai. Juos ne sulaikyti reikia, o išvaryti iš šalies. Prieš tai gerai įkrėtus į kailį.
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių