Quantcast

Baltarusijoje atliekamos kratos opozicijos žurnalistų namuose

Baltarusijoje antradienį neįmanoma susisiekti su opozicijos Koordinacinės tarybos nare Ksenija Luckina, pranešė Tarybos spaudos sekretorius Antonas Rodnenkovas.

„Nebegalima susisiekti su Koordinacinės tarybos viena pagrindinių narių Ksenija Luckina. Yra tikimybė, kad pas ją dabar atliekama krata“, – sakė jis.

Pasak A. Rodnenkovo, K. Luckina išsiuntė skubų pranešimą. „Matome, kad ji dabar namuose. Yra tikimybė, kad tai susiję su šiandienos kratomis pas Spaudos klubo darbuotojus“, – nurodė spaudos sekretorius.

Baltarusijos žurnalistų asociacija priminė, kad K. Luckina yra tarp žurnalistų, po prezidento rinkimų išėjusių iš valstybinio transliuotojo „Belteleradiokompanija“ (BTRK).

Be to, antradienį Baltarusijoje keturias valandas buvo kvočiamas Koordinacinės tarybos narys Jauhenas Liviantas.

„Per pastarąsias dvi savaites į apklausas Tyrimų komitete buvo iškviesti penki Koordinacinės tarybos pagrindinės sudėties atstovai“, – sakoma Tarybos pranešime, paskelbtame jos oficialiu susirašinėjimo platformos „Telegram“ kanalu.

Anksčiau pranešta, kad antradienį buvo atliekamos kratos pas Spaudos klubo vadovus. Baltarusių žiniasklaida taip pat paskelbė, kad oro uoste buvo sulaikyta Baltarusijos spaudos klubo įkūrėja Julija Sluckaja.

Pirmadienį šalies Generalinė prokuratūra pranešė iškėlusi baudžiamąsias bylas iškiliems opozicijos veikėjams, įskaitant buvusią kandidatę į prezidentus Sviatlaną Cichanouskąją, kaltinamiems „ekstremistinio darinio įkūrimu“ valdžiai užgrobti, taip pat dėl vadovavimo šiai grupei ir jos finansavimo.

Baltarusiją jau penktą mėnesį krečia masiniai protestai dėl rugpjūčio 9-osios prezidento rinkimų, kurių laimėtoju buvo paskelbtas Aliaksandras Lukašenka, vadovaujantis šaliai nuo 1994 metų.

Opozicija ir Vakarų demokratijos tvirtina, kad šie rinkimai buvo suklastoti, ir jų nugalėtoja laiko politikos naujokę S. Cichanouskają, kovoje dėl prezidento posto pakeitusią savo įkalintą vyrą.

Protestuotojai reikalauja A. Lukašenkos atsistatydinimo, politinių kalinių paleidimo ir naujų rinkimų.

Po rinkimų prasidėjus protestams S. Cichanouskajos šalininkai įkūrė Koordinacinę tarybą, raginančią pradėti platų visuomeninį dialogą įvairiais klausimais, taip pat ir dėl mechanizmo pakartotiniams prezidento rinkimams surengti.

Dėl masinių areštų ir šiurkštaus protestų slopinimo opozicijos akcijos pastaruoju metu vyksta ne centrinėse gatvėse, o mikrorajonų kiemuose, demonstracijose dalyvauja mažiau žmonių.


Šiame straipsnyje: Baltarusijaopozicijarepresijos

NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
Good news.

Čiubaka

Čiubaka portretas
Šaunu, seniai taip reikėjo

tulpes@lrpk.lt

tulpes@lrpk.lt portretas
ta prasme Oziu fermos penktosios kolonos stabuose, maladiec , iskresti visus sudus iki paskutinio ozio sudo
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių