Quantcast

Baltarusijoje per 600 žmonių pateikė skundus dėl smurto juos sulaikant

Daugiau nei 600 žmonių pateikė skundus dėl teisėsaugos pareigūnų jiems sukeltų sunkių kūno sužalojimų per sulaikymus masinių protestų Baltarusijoje metu, pirmadienį pranešė šalies tyrimų komitetas.

„Daugiau nei 600 piliečių pateikė pareiškimus dėl teisėsaugos institucijų pareigūnų jiems sukeltų kūno sužalojimų juos sulaikant, o maždaug 100 žmonių – dėl kūno sužalojimų, padarytų sulaikymo vietose“, – sakoma Baltarusijos tyrimų komiteto pranešime.

Taip pat pranešama, kad „visi išvardinti faktai bus tinkamai teisiškai įvertinti“.

„Esant kūno sužalojimams, siekiant nustatyti jų sunkumo laipsnį, tyrėjai paskirs būtinus ekspertų tyrimus“, – priduriama pranešime.

Baltarusijos tyrimų komitetas taip pat informavo, kad iki šios dienos buvo gauti 124 pareiškimai ir pranešimai „apie protestuotojų smurto veiksmus prieš teisėsaugos institucijų darbuotojus, turto (tarnybinių transporto priemonių, miesto infrastruktūros objektų) naikinimą ir gadinimą“.

Prezidento rinkimai Baltarusijoje vyko rugpjūčio 9 dieną. Remiantis oficialiais rezultatais, Aliaksandras Lukašenka, einantis pareigas nuo 1994 metų, laimėjo rinkimus didele persvara prieš kitus kandidatus.

Opozicija tvirtina, kad rezultatai buvo suklastoti, šalyje kilo masiniai protestai, kurie tęsiasi iki šiol. Protestuotojai buvo masiškai suimami.

Buvo sulaikyta maždaug 7 tūkstančiai žmonių, keli šimtai jų nukentėjo, vienas žmogus žuvo per protesto akciją, dar vienas – po sulaikymo.

Remiantis žiniasklaidos pranešimais, iki šiol nežinoma maždaug 80 per protesto akciją sulaikytų žmonių buvimo vieta.

Taip pat gaunama informacijos apie pareigūnų žiaurų elgesį ir sulaikytųjų kankinimus sulaikymo centruose, gabenant areštuotus žmones į sulaikymo vietas.

Nuo rugpjūčio 13 dienos kai kuriose Baltarusijos pramonės įmonėse prasidėjo taikūs protestai, nuo rugpjūčio 17 dienos vyksta streikai. Visoje šalyje žmonės stoja į vadinamąsias solidarumo grandines, protestuoja prieš smurtą ir reikalauja pakartotinių rinkimų.

Protestuojantieji nesutinka su oficialiai paskelbtais prezidento rinkimų rezultatais, remiantis kuriais, už Aliaksandrą Lukašenką balsavo 80,1 proc. rinkėjų, o  jo pagrindinė varžovė opozicijos kandidatė Sviatlana Cichanouskaja surinko 10,12 procento balsų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

kvailai

kvailai portretas
neitykinanti propoganda geriau isaiskinkit ir pasakykit kur Deimante ir kas jai tai cia tai tikras banditizmas ir naujo statytinio slepiamas neleidziant senjorams dargi pareikst ? prie naujo /pono/ fontano ir tai aiski panieka tautai ir senjorams?...

sakotis

sakotis  portretas
reikia tada,kai zinai jog tai reikia,o ne tada kada nori .

prašyčiau

prašyčiau portretas
Gal pupulio su nuleistom kelnėm iš priekio nuotrauką galima ?
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių