Quantcast

Balandžio mėnesio mirtingumas nuo viruso Belgijoje – didžiausias nuo karo laikų

Dėl koronaviruso šių metų balandį Belgijoje užfiksuotas didžiausias mirtingumas nuo Antrojo pasaulinio karo, rodo Briuselio laisvojo universiteto (VUB) atliktas tyrimas.

Praėjusį mėnesį Belgijoje siaučiant COVID-19 protrūkiui mirė iš viso 14 790 žmonių. Vidutiniškai Belgijoje balandį miršta kiek mažiau nei 9 000 žmonių, teigė VUB mokslininkai.

Belgijoje balandžio mėnesio mirtingumas nebuvo toks aukštas nuo nacių okupacijos Antrojo pasaulinio karo metais. Įprastai balandį mirtingumas sumažėja po žiemos, baigiantis įvairių sezoninių ligų plitimui.

„Mirtingumas Belgijoje yra neįprastai aukštas ir siekia precedento neturintį lygį, ypač balandžio 1–12 dienų laikotarpiu“, – sakoma universiteto pranešime.

Balandžio 10 d. Belgijoje mirė 639 žmonės, o „tai yra dvigubai daugiau nei įprastai šią dieną“.

„2020-ųjų balandžio mirtingumas buvo didžiausias nuo Antrojo pasaulinio karo, skaičiuojant tiek absoliučiais skaičiais, tiek ir mirtimis vienam gyventojui“, – teigia universitetas.

Praeitą mėnesį užfiksuota 15,7 mirčių 1 000 Belgijos gyventojų, naujienų agentūrai AFP sakė demografijos tyrimų grupės, kuri parengė tyrimą, profesorius Patrickas Deboosere.

Palyginimui, 1941-ųjų balandį Belgijoje 1 000 gyventojų teko 16,3 mirčių.

Belgijoje COVID-19 aukų skaičius, tenkantis vienam gyventojui, yra vienas didžiausių pasaulyje, tačiau, regis, koronaviruso plitimas šalyje sustabdytas, todėl karantino apribojimai jau pradėti švelninti.

Belgijos vyriausybė taip pat susilaukė pagyrų iš Pasaulio sveikatos organizacijos (PSO) už itin tikslią COVID-19 aukų ir susirgimų statistiką. Manoma, kad toks didelis mirčių skaičius Belgijoje fiksuojamas dėl to, kad yra nustatoma dauguma COVID-19 aukų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių