Quantcast

Bagdado turguje – mirtininko išpuolis

  • Teksto dydis:

Bagdade prie įėjimo į pagrindinį daržovių turgų sekmadienį mirtininkas susprogdino užminuotą automobilį, žuvo mažiausiai 11 žmonių, sužeistų – dešimtys, sakė saugumo pareigūnai ir medikai.

„Vienas karys prie Džamilos turgaus vartų atidengė ugnį į įtartiną automobilį, bet teroristas susprogdino savo automobilį“, – sakė Vidaus reikalų ministerijos atstovas Saadas Maanas (Saadas Maanas).

Policijos pulkininkas ir ligoninės pareigūnas nurodė, kad žuvo mažiausiai 11, sužeisti – 35 žmonės. Pasak S.Maano, į užpuoliką šaudęs karys yra tarp sužeistųjų.

Džamila yra pagrindinis didmeninės prekybos daržovėmis turgus Bagdade, Sadro miestu vadinamame šiaurės rytiniame sostinės rajone, kuriame daugumą gyventojų sudaro dažnai puldinėjami šiitai.

Kol kas dėl šio išpuolio atsakomybės neprisiėmė niekas, bet anksčiau tokius sprogimus rengdavo grupuotės „Islamo valstybė“ sunitų ekstremistai.

Vienas didesnių tokių išpuolių anksčiau buvo sausio 2 dieną, taip pat Sadro mieste, kur mirtininkas susprogdino sprogmenų prikrautą transporto priemonę darbo laukiančiųjų minioje, žuvo 35 žmonės.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių