Quantcast

Azerbaidžanas Kalnų Karabache perėmė dalies teritorijų kontrolę

Per mūšius dėl Kalnų Karabacho Azerbaidžano pajėgos užėmė kelias regiono vietoves. Kalnų Karabacho vadovas Raikas Arutiunianas trečiadienį pranešė, kad Azerbaidžanui pavyko nustumti frontą giliai į konflikto zoną.

Armėnija patvirtino, kad Azerbaidžano kariai perėmė teritorijų kontrolę. Tai yra pirmas toks oficialus patvirtinimas.

Azerbaidžano prezidentas Ilhamas Alijevas tviteryje pareiškė, kad pajėgos atsikovojo aštuonis kaimus. Žinybos sostinėje Baku kalbėjo apie iš viso perimtas 45 vietoves.

Azerbaidžane kilo spontaniški džiaugsmo protrūkiai su fejerverkais gatvėse. Armėnijos pusė kalbėjo apie šimtus žuvusiųjų savo gretose. Pasak Azerbaidžano, žuvo 43 civiliai. Apie žuvusius karius Baku duomenų nepateikė.

Naujas karas dėl Kalnų Karabacho kilo rugsėjo 27 dieną. Abi buvusios sovietinės respublikos dešimtmečius konfliktuoja dėl kalnuoto regiono, kuriame gyvena 145 00 žmonių. Kalnų Karabachą kontroliuoja armėnai, tačiau jis tarptautinės teisės požiūriu priklauso Azerbaidžanui.

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

kur musu

kur musu portretas
kiaule ,ko nekriuksi,del karo tarp Armenu ir azerbaidzianieciu , i Baltarusijos vidaus reikalus kisosi , lojo,matyt del Baltarusijos turejo teksta ir USA ir briuselio issiziojaliu .
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių