Quantcast

Australijoje iškrito ilgai lauktas lietus: ar ugniagesiams pavyks suvaldyti gaisrus?

Dalyje gaisrų siaubiamų Australijos teritorijų ketvirtadienį iškrito ilgai lauktas lietus. Naujojo Pietų Velso valstijoje, kur liepsnoja daug gaisrų, būta „gero lietaus“, pranešė vietos meteorologijos tarnyba. Priešgaisrinė tarnyba kalbėjo apie palengvinimą su liepsnomis kovojantiems ugniagesiams.

Nors lietus neužgesins visų gaisrų, tačiau daug prisidės prie to, kad gaisrai būtų suvaldyti. Prieš prasidedant lietui Naujajame Pietų Velse nekontroliuojamai degė 30 krūmynų gaisrų.

Nuodingi gaisrų debesys praėjusiomis dienomis pasiekė ir milijoninį Melburno miestą Viktorijos valstijoje. Trečiadienio vakarą čia būta audros – dėl to smarkiai pagerėjo oro kokybė, pranešė tenykštė aplinkos apsaugos agentūra.

Penktadienį ir savaitgalį taip pat prognozuojamas lietus. Tai būtų ilgiausias lietaus periodas nuo gaisrų krizės pradžios rugsėjį. Naujojo Pietų Velso ugniagesių tarnyba, turėdama omenyje prognozes, savaitės pradžioje sakė, kad tai būtų lyg „Kalėdos, gimtadienis ir vestuvės vienu metu – mes laikome kumščius“.

Nuo rugsėjo liepsnojantys gaisrai jau pražudė 28 žmones ir, spėjama, apie milijardą gyvūnų. Buvo sunaikinta daugiau kaip 2 tūkst. pastatų. Išdegė 10 mln. hektarų plotas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių