Quantcast

Australijoje dėl aukštos temperatūros gaisrai ir vėl intensyvės

Australijoje dėl aukštos temperatūros ir stipraus vėjo ugnies nualintose Viktorijos, Naujojo Pietų Velso ir Pietų Australijos valstijose ruošiamasi penktadienį intensyvėsiantiems gaisrams.

Australijos krūmynų gaisrų nuniokota Viktorijos valstija šalies pietryčiuose ketvirtadienį pratęsė „katastrofos padėties“ statusą, specialistams pranešant apie savaitės pabaigoje įsismarkausiančią ugnį.

Pirmą kartą šioje Australijos valstijoje paskelbta padėtis suteikia valstijos valdžiai bei gelbėtojų tarnyboms papildomų galių mobilizuoti išteklius ir evakuoti žmones.  

Valdžia įsakė valstijos šiaurės rytų bei Rytų Gipslando teritorijų gyventojams palikti namus, nes penktadieniui numatoma 40 laipsnių Celsijaus temperatūra ir stiprūs vėjai gali nulemti intensyvų ugnies plitimą. Melburno priemiesčio rajone Hastinge ir kitose vietose buvo paruošti keli evakuacijos centrai.

Baiminamasi, kad didžiulis gaisras Viktorijos valstijos šiaurėje gali susijungti su kitu gaisru Naujojo Pietų Velso valstijos pietuose ir taip suformuoti „megagaisrą“.

Valstijos premjeras Danielis Andrewsas ketvirtadienį teigė, kad per ateinančias 48 val. ugnis gali smarkiai intensyvėti ir plisti.


Šiame straipsnyje: AustralijagaisraikarštisLNK1

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių