Quantcast

Australijoje dega rekordiškai daug krūmynų: liepsnas stiprina gūsingas vėjas

Australijos vyriausybė skelbia, kad Naujojo Pietų Velso valstijoje liepsnoja rekordinis skaičius krūmynų gaisrų – penktadienį valstijoje jų užfiksuota 90, pranešė BBC.

Liepsną, įsiplieskusią daugiausiai sausros paveiktose teritorijose, dar labiau stiprina gūsingas vėjas ir 35 laipsnių Celsijaus oro temperatūra.

Pranešama apie kai kuriose vietose namuose įstrigusius žmones, – esant ypač stipriai liepsnai, gelbėtojai niekaip negali jų pasiekti.

„Esame neištirtoje teritorijoje, – sakė ugniagesių pajėgų komisaras Shane'as Fitzsimmonsas, informavęs, kad mažiausiai septyniolika gaisrų jau kelia didžiausią įmanomą grėsmę. – Niekada nesusidūrėme su tiek daug gaisrų, vienu metu siekiančių ypatingosios padėties lygį.“

Pasak Vyriausybės, dabar žmonės turėtų verčiau ieškoti saugaus prieglobsčio, nei bėgti iš teritorijos – tai daryti, pasak ekspertų, jau per vėlu.

Penktadienį ypatingosios padėties perspėjimų paskelbta ir dėl Kvinslande bei Vakarų Australijoje siaučiančių gaisrų.

Labiausiai gaisrų paveiktoje Naujojo Pietų Velso valstijoje ugniagesiai su ugnimi kovoja jau nuo rugsėjo. Praėjusį mėnesį, bandydami išsaugoti namus, žuvo du žmonės.

Praėjusią savaitę liepsnos sudegino maždaug 2 tūkst. hektarų krūmynų ploto, dalyje šios teritorijos buvo koalų rezervatas. Baiminamasi, kad gaisrai galėjo pražudyti šimtus gyvūnų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
Vaje vaje, tiek nedaug dega, tik 2000 ha, o užgesinti nesugeba. Ką jie , nabagai, tada darytų Sibire, kur degė šimtą kartų didesni plotai, padegti ukrų diversantų ?
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių