Quantcast

Australija: didelis gaisras sunaikino daugiau kaip 6 tūkst. hektarų miško ir dešimtis namų

Apie tris dešimtis gyvenamųjų namų vakarinėje Australijos pakrantėje sudegė per didelį miško gaisrą, apėmusį daugiau kaip 6 tūkst. hektarų plotą. Tai antradienį pranešė šalies leidinys „WA Today“.

Jo duomenimis, nekontroliuojamas miško gaisras priartėjo prie gyvenamųjų rajonų ir sunaikino apie 30 namų Souno mieste, kuris yra už 40 kilometrų į šiaurės rytus nuo Vakarų Australijos valstijos sostinės Perto. Apie 400 žmonių turėjo palikti savo namus ir laikinai prisiglausti evakavimo centruose.

Kaip informavo regiono priešgaisrinės tarnybos (DFES) komisaras Craigas Watersas, naktį į antradienį gaisro plotas gerokai padidėjo, jo perimetras siekia 60 kilometrų. Su ugnimi kovoja daugiau kaip 300 ugniagesių, kuriems padeda savanoriai ir laukinės gamtos ir biologinės įvairovės apsaugos departamento darbuotojai.

Gaisro kol kas nepavyksta lokalizuoti, kovą su ugnimi apsunkina stiprus vėjas ir sausi karšti orai, nusistovėję vakarinėje žemyno pakrantėje. Pranešimų apie nukentėjusius žmones kol kas negauta.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių