Quantcast

Atsakomybę už sprogdinimą netoli Rusijos ambasados Kabule prisiėmė IS

Džihadistų judėjimas „Islamo valstybė“ (IS)prisiėmė atsakomybę už pirmadienį netoli Rusijos ambasados Afganistano sostinėje įvykdytą mirtininko sprogdintojo išpuolį, per kurį žuvo du diplomatinės atstovybės darbuotojai ir dar keturi žmonės.

IS kovotojas „susisprogdino su mirtininko liemene susibūrime, kuriame dalyvavo Rusijos darbuotojai“ netoli ambasados, sakoma džihadistų grupuotės pareiškime, paskelbtame platformos „Telegram“ kanalais.

Tai pirmas išpuolis prieš užsienio misijas nuo praėjusių metų rugpjūčio, kai šalyje valdžią užgrobė Talibanas. Mirtininkas savo bombą susprogdino netoli įėjimo į ambasados konsulinį skyrių.

„Be jokios abejonės, kalbame apie teroristinį aktą, kuris yra absoliučiai nepriimtinas“, – žurnalistams sakė Kremliaus atstovas spaudai Dmitrijus Peskovas.

Afganistano Užsienio reikalų ministerija patvirtino, kad žuvo du ambasados darbuotojai.

Taip pat žuvo keturi konsulinių paslaugų laukę afganai, o dar keli žmonės buvo sužeisti, pranešė Kabulo policija.

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

tik

tik portretas
kaip idomiai ir ciniskai propoguojami savi /darbai / kitu fanatiku vardu kurie iserzinti siu paciu iki siol ir laikomi p teroristais ... gera priedanga pries sukvailinta visuomene o kas tai daro visur ir visada spreskit patys jei dar turite trupineli logikos ?===

Aurimas

Aurimas portretas
Teroristine grupuote pries teroristine valstybe!Siuo atveju palaikau smulkesnius teroristus!
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių