Quantcast

Ataskaita: britų atominis povandeninis laivas vos nesusidūrė su keleiviniu keltu

Britų atominis povandeninis laivas 2018 metais vos nesusidūrė su keleiviniu keltu vandenyse tarp Šiaurės Airijos ir Škotijos, o katastrofos buvo išvengta tik todėl, kad vienas jūrininkas pastebėjo iškeltą periskopą, rašoma ketvirtadienį paviešintoje ataskaitoje.

Valstybinis Jūrų nelaimingų atsitikimų tyrimų skyrius paragino atlikti nepriklausomą tyrimą dėl 2018 metų lapkričio 6 dieną įvykusio incidento, pabrėždama, kad tai buvo jau trečias per ketverius metus toks įvykis, susijęs su Karališkojo jūrų laivyno povandeniniais laivais.

Keltas „Stena Superfast VII“, gabenęs 215 keleivių ir 67 įgulos narius, plaukė tarp Belfasto ir Škotijos vakarinėje pakrantėje esančio Kernriano, kai stebėtojas staiga netoliese pamatė povandeninio laivo periskopą.

„Tada budintis pareigūnas nedelsdamas ėmėsi veiksmų – apsuko keltą, kad būtų išvengta realaus susidūrimo su panirusiu povandeniniu laivu pavojaus“, – pareiškė jūrų nelaimingų atsitikimų vyriausiasis inspektorius Andrew Mollas (Endrius Molas).

Povandeninis laivas, išplaukęs iš vakariau Glazgo esančios Fasleino karinių jūrų pajėgų bazės, tuo metu vykdė saugos mokymus prieš dislokaciją, o keltą aptiko bei sekė pasitelkęs sonarą.

Tačiau jo įgulos nariai neteisingai apskaičiavo, kaip arti jie buvo, ir, užuot nusisukę nuo kelto, pasuko jo link, todėl povandeninis laivas galiausiai praplaukė vos 250 m atstumu nuo kelto.

Incidentas įvyko todėl, kad povandeninio laivo dispečerinės komanda nepakankamai įvertino kelto greitį ir pervertino jo atstumą.

„Incidentas įvyko todėl, kad povandeninio laivo dispečerinės komanda nepakankamai įvertino kelto greitį ir pervertino jo atstumą, todėl saugumo požiūriu labai svarbūs sprendimai buvo priimti vadovaujantis netikslia informacija“, – pareiškime nurodė A. Mollas.

„Nors susidūrimo neįvyko, tai buvo trečias nelaimingas atsitikimas ar incidentas tarp panirusio Karališkojo jūrų laivyno povandeninio laivo ir paviršinio laivo per ketverius metus, o šis faktas kelia didelį susirūpinimą“, – teigė jis.

Vyriausiasis inspektorius pažymėjo, jog Karališkasis jūrų laivynas ėmėsi priemonių, turinčių padėti išvengti tokių incidentų ateityje, tačiau pabrėžė, kad būtina atlikti nepriklausomą tyrimą, kad jų tikimybė būtų kiek įmanoma sumažinta.

Išsamesnės informacijos apie povandeninį laivą ataskaitoje nepateikiama saugumo sumetimais.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Akivaizdu kad

Akivaizdu kad portretas
Tai Putino Rusija kalta, organizavo kompiuterinę ataką. cha cha cha. Klaunai, žmogžudžiai ir melagiai tie anglosaksai.

eina jie nax.... tie angliski pedikai sulinde

eina  jie  nax.... tie  angliski pedikai  sulinde   portretas
y atominius povandeninius laivus....panasiai pazongliruos kur nors barenco juroj rusams panosej ...kaip mat bus naxren nuskandinti....ir su tokio lygio paruosta komanda kuri neskiria kaires rankos nuo desines isplaukia su atominiu !!!! povandeniniu laivu ...no coment...
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių