Quantcast

Per IS ataką prieš Afganistano karo akademiją žuvo mažiausiai 11 karių

  • Teksto dydis:

Džihadistų grupuotės „Islamo valstybė“ (IS) kovotojai, pirmadienį paryčiais atakavę elitinę karo akademiją Kabule, nukovė mažiausiai 11 karių ir dar 16 sužeidė, pranešė pareigūnai.

Per maždaug 4 val. vietos (1 val. 30 min. Lietuvos) laiku prasidėjusią ataką prieš Maršalo Fahimo gynybos universitetą užpuolikams nepavyko patekti į pačią smarkiai įtvirtintą mokymo įstaigą, naujienų agentūrai AFP sakė vienas šaltinis afganų saugumo tarnybose.

Ši ataka yra jau trečias didelis išpuolis Afganistano sostinėje per kiek ilgesnį nei savaitės laikotarpį.

Pasak Gynybos ministerijos atstovo Dawlato Waziri (Daulato Vazirio), vienas mirtininkas sprogdintojas atakavo kariuomenės dalinį, atsakingą už karo akademijos apsaugą. Tuomet prasidėjo susišaudymas su kitais užpuolikais.

D. Waziri nurodė, kad ataką surengė mažiausiai penki užpuolikai. Du iš jų žuvo per susišaudymą, du detonavo mirtininkų sprogdintojų liemenes, o dar vieną kariams pavyko sučiupti gyvą.

„Ši ataka – prieš akademijos saugumą užtikrinantį kariuomenės dalinį, o ne prieš pačią akademiją“, – teigė D. Waziri.

Visi į akademiją vedantys keliai buvo uždaryti policijos. Pareigūnai praleisdavo tik greitosios pagalbos automobilius, vežančius sužeistuosius į ligonines.

Susišaudymui pasibaigus saugumo pajėgos vėl kontroliavo tą teritoriją. Į jų rankas pateko viena mirtininko sprogdintojo liemenė, Kalašnikovo automatas ir šaudmenų, nurodė D. Waziri.

Gynybos ministerijos atstovas anksčiau sakė, kad žuvo penki kariai, bet vėliau patikslino šį skaičių ir nurodė, kad aukų yra 11.

Atsakomybę už išpuolį prisiėmė Afganistane veikianti „Islamo valstybės“ grupuotė.

„Islamo valstybės“ kovotojai puolė karo akademiją Kabulo mieste p



NAUJAUSI KOMENTARAI

galu

galu portretas
gale kokia cia dar /islamo valstybe/? taiteroristai fasistai juk hitlerio genocidas buvo greit patvarkytas tai kas kliudo situs /patvarkyti/? gal kazkam aktualu sita pastovi agresija palaikanti itampa europoje ir tai gali buti betkuri is D. /imperiju/ o gal M.?......
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių