Quantcast

Artėjant taifūnui, Vidurio Kinijoje dėl potvynių evakuota dar daugiau žmonių

Potvyniams apėmus dalį Vidurio Kinijos teritorijos, penktadienį, pasitelkiant savadarbius tiltus, buvo evakuojami kaimų gyventojai. Tai daroma dėl šalies rytinės pakrantės link artėjančio taifūno, kuris gali sukelti dar didesnius potvynius.

Kiek anksčiau šalyje prasidėję potvyniai jau pasiglemžė 33 gyvybes. Potvyniai Henano provincijoje paveikė milijonus žmonių – dėl jų žmonės buvo įkaltinti namuose be šviežio maisto ar vandens, taip pat potvyniai sugadino kelius, lėmė didžiules nuošliaužas ir gyvenamąsias teritorijas užpylė sluoksniu purvo.

Labiausiai potvynių paveiktas miestas yra Džengdžou. Penktadienį šiame mieste ugniagesių tarnybos iš požeminių metro tunelių pumpavo su purvu susimaišiusį vandenį. Kiek anksčiau šią savaitę Džengdžou mieste metro traukinyje paskendo mažiausiai dvylika žmonių, per tris dienas iškritus tiek lietaus, kiek įprastai iškrinta per metus.

Pernakt dėl stipraus lietaus potvyniai prasidėjo teritorijoje į šiaurę nuo Sinsiango.

Pasitelkę savadarbius tiltus, gelbėtojai penktadienį gelbėja šimtus gyventojų ir perkelia juos į saugią vietą. Iš oro užfiksuotose nuotraukose matyti iš vandens kyšančios medžių viršūnės ir nėra jokios sausesnės vietos arčiau nei už daugelio kilometrų.

„Šiuo metu saugiai perkelti jau beveik 9 tūkst. žmonių“, – pranešė valstybinis transliuotojas CCTV ir patikslino, jog valdžia planuoja evakuoti dar 19 tūkst. žmonių.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių