Quantcast

Armėnijos premjerui N. Pašinianui nustatytas koronavirusas

Armėnijos premjeras Nikolas Pašinianas pirmadienį pranešė, kad jam buvo nustatyta koronavirusinė infekcija COVID-19.

„Vakar paaiškėjo, kad mano koronaviruso testas teigiamas. Simptomai man nepasireiškė, bet kadangi buvo planų aplankyti kariuomenės dalinius, nutariau atlikti testą, ir jis pasirodė esąs teigiamas“, – per tiesioginę vaizdo transliaciją savo „Facebook“ paskyroje sakė N. Pašinianas.

Pasak premjero, naujuoju koronavirusu taip pat užsikrėtė visi jo šeimos nariai.

„Dirbsiu iš namų“, – nurodė N. Pašinianas.

Pasak premjero, labiausiai tikėtina, kad jis koronavirusu užsikrėtė per vieną iš pasitarimų, „nuo padavėjo, atnešusio vandens stiklinėse“. 

„Pastebėjau, kad jis dirbo nemūvėdamas pirštinių. Pasakiau jam pastabą, bet, manau, jis ir prieš tai dirbo be pirštinių. Padavėjui taip pat nustatytas koronavirusas“, – sakė N. Pašinianas.

Pirmadienį, birželio 1-ąją, N. Pašinianui suėjo 45 metai.

Premjeras ir jo žmona žurnalistė Ana Hakobian turi keturis vaikus.

Maždaug 3 mln. gyventojų turinčioje šalyje iki šiol nustatyti 9 492 užsikrėtimo koronavirusu atvejai, 139 užsikrėtusieji mirė.

COVID-19 pacientai užplūdo Armėnijos ligonines, o praėjusią savaitę sveikatos apsaugos pareigūnai perspėjo, kad į intensyviosios terapijos skyrius netrukus gali tekti guldyti tik pacientus, turintys daugiausiai galimybių išgyventi.

Savo pareiškimą N. Pašinianas paskelbė praėjus beveik mėnesiui po gegužės 4 dienos, kai Armėnijoje buvo atšaukta ekstremalioji padėtis, įvesta siekiant sulėtinti koronaviruso plitimą.

Ministras pirmininkas pripažino, kad jo vyriausybė nesugebėjo užtikrinti infekcijos prevencijos priemonių laikymosi ir kad karantinas buvo masiškai pažeidinėjamas.

N. Pašinianas buvo išrinktas premjeru po jo vadovautų masinių protestų, prieš dvejus metus privertusių iš valdžios pasitraukti veteraną lyderį Seržą Sargsianą ir jo Respublikonų partiją.

Nuo to laiko N. Pašinianas deda pastangas išrauti korupciją ir inicijavo plačias teismų sistemos reformas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių