Quantcast

Armėnijoje dėl įtariamo sąmokslo nužudyti premjerą areštuotas opozicijos politikas

Armėnijoje, kur po prieštaringai vertinamo taikos susitarimo su kaimyniniu Azerbaidžanu kilo politinė suirutė, areštuotas ir premjero nužudymo rengimu apkaltintas opozicijos lyderis, pranešė jo advokatai.

Centro dešinės partijos „Tėvynė“ pirmininkas Arturas Vanecianas buvo areštuotas šeštadienį, iškvietus jį į Armėnijos saugumo pajėgų būstinę, sakė advokatai Lusinė Sahakian ir Jervandas Varosianas.

Jie sulaikymą pavadino persekiojimu ir neigė įtarimus, kad jų klientas rengėsi po premjero Nikolo Pašiniano nužudymo užgrobti valdžią.

N. Pašinianui pasirašius taikos susitarimą su Azerbaidžanu, kuriuo buvo užbaigtos rugsėjį kilusios kovos dėl ginčijamo Kalnų Karabacho regiono, kilo smurtiniai gatvių protestai, be to, premjeras sulaukė tūžmingos Armėnijos politinės opozicijos kritikos.

Technologiškai pranašesnės Azerbaidžano pajėgos padarė didelių nuostolių Armėnijai ir N. Pašinianas, norėdamas sustabdyti karo veiksmus, sutiko atiduoti dideles daugiausia krikščionių armėnų gyvenamo regiono dalis Azerbaidžanui, kurio gyventojų daugumą sudaro musulmonai.

Buvęs Nacionalinio saugumo tarnybos vadovas A. Vanecianas, turintis ryšių su Rusija, taip pat trumpam buvo sulaikytas praėjusią savaitę per antivyriausybinius protestus, drauge su kitomis svarbiomis opozicijos figūromis. Premjeras per tuos protestus buvo vadinamas išdaviku.

Armėnijos saugumo tarnybos vėlai šeštadienį paskelbė areštavusios kitą „antivyriausybinių pažiūrų“ vyrą, kuris turėjo „daug ginklų“, bet jo pavardės nenurodė.

Jis esą rengė „bandymą nužudyti vieną viešą figūrą ir užgrobti valdžią“ derindamas veiksmus su „antivyriausybinių pažiūrų politikais ir jų šalininkais“.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių