Quantcast

Anglijoje gydomas sunkiai sužalotas lietuvis: artimieji papasakojo savo versiją

  • Teksto dydis:

Po žiauraus sumušimo viename Rytų Anglijos mieste jau beveik pusmetį gydomas sunkios būklės lietuvis. Buvo teigiančių, jog sunkios būklės vyras niekam nereikalingas, tačiau su portalu susisiekę artimieji pateikia visai kitokią įvykių versiją.

Pirmadienį tarp Jungtinės Karalystės lietuvius vienijančių socialinio tinklo „Facebook“ grupių ėmė plisti skelbimas apie Saulių Rimkų – Lincolno miesto ligoninėje nuo liepos pabaigos gydomą lietuvį.

S. Rimkus šių metų liepos 28-ąją buvo žiauriai sumuštas savo namuose Lincolne. Jį, miegantį lovoje, ten užklupo Latvijos pilietis Atis Vetrins ir smarkiai sudaužė lietuvio galvą.

Lietuvis bute aptiktas tik praėjus 14 valandų po užpuolimo, jis buvo be sąmonės, iš burnos sruvo kraujas.

Ligoninėje jam nustatyta smegenų trauma, dėl kurios vyras negali judėti ir kalbėti. Medikai patirtas traumas palygino su sumušimais, kurie ant žmogaus kūno lieka po susidūrimo su automobiliu. S. Rimkus tik rugsėjį atmerkė akis, visą gydymo laiką jis maitinamas zondo pagalba, jo priežiūrai būtina medicininė įranga.

„Jo ateities prognozės yra niūrios, o galimybės atsistatyti – labai menkos“, – bylą nagrinėjant Lincolno Karūnos teisme sakė prokuroras Richardas Thatcheris.

A. Vetrins spalio mėnesį už sunkų lietuvio sužalojimą nuteistas 10 metų kalėjimo. Kaltininkas surastas greitai, nes jį prieš užpuolimą matė kartu su S. Rimkumi bute gyvenantis žmogus, o po nusikaltimo A. Vetrins draugams gyrėsi, jog „pamokė“ vyrą. Neblaivus latvis savo teismą nutarė surengti pamanęs, jog jo draugė yra jam neištikima su lietuviu.

Sausio 2 d. su portalu susisiekę sumušto vyro artimieji papasakojo, kad pirminė paskleista informacija nėra tiksli.

Ambasada mums pranešė, kad Saulius užmuštas ir turime atvykti į Jungtinę Karalystę parsivežti jo palaikų.

„Mes visą situaciją žinome jau kokius tris mėnesius. Iš pat pradžių, netrukus po įvykusios nelaimės, ambasada mums pranešė, kad Saulius užmuštas ir turime atvykti į Jungtinę Karalystę parsivežti jo palaikų. Nieko nelaukę viską suorganizavome, tačiau, kai visas transportas nuvyko į vietą, paaiškėjo, kad jis gyvas, tik jo būklė labai sunki“, – kritikos strėles į ambasados pusę leidžia Vokietijoje gyvenantys nukentėjusio lietuvio artimieji.

Jie patvirtina ir tai, kad S. Rimkaus sveikata iki šiol nepagerėjo.

„Jis tik atmerkia akis, tačiau yra prijungtas prie aparatų. Kol kas ir mes nieko negalime padėti, jis yra prižiūrimas medikų“, – detalizuoja artimieji.

Pasak jų, tiesa yra tai, kad ilgus metus S. Rimkus nepalaikė jokių santykių su šeimos nariais.

„Ne paslaptis, kad jis, dar būdamas Lietuvoje, ne kartą buvo pakliuvęs už grotų. Jungtinėje Karalystėje taip pat oficialiai nedirbo. Tačiau žmogus yra žmogus, kad ir koks jis būtų. Bendraujame su ligoninės atstovais su vertėjo pagalba, nuolat domimės, kaip jis laikosi“, – pokalbio pabaigoje sako artimieji.



NAUJAUSI KOMENTARAI

To Davatkoms

To Davatkoms portretas
Nereikia girtis, kad esi durnas

Davatkoms

Davatkoms portretas
Nėra jokios pareigos giminėms rūpintis padugnėmis. Aš pats išbraukiau iš gyvenimo visus kas trikdė mano ramybę ir man nusispjauti kokie ten giminystės ryšiai bebūtų

Bevardis

Bevardis portretas
Ta latvi reikia sodint iki gyvos galvos arba pakart.
VISI KOMENTARAI 23

Galerijos

Daugiau straipsnių