Quantcast

Anglijoje užpuolikas mirtinai subadė tris žmones, dar tris sužeidė

Trys žmonės žuvo, o dar trys buvo sunkiai sužeisti peiliu ginkluotam užpuolikui šeštadienį siautėjant pietinio Anglijos Redingo miesto parke, kur tuo metu laiką leido daug žmonių, pranešė policija.

Policija pradėjo tyrimą, įvykio vietoje areštavo vieną asmenį. Incidentas šiuo metu nesiejamas su terorizmu.

Ministras pirmininkas Borisas Johnsonas (Borisas Džonsonas) pasmerkė šį „pasibaisėtiną incidentą“, o kiti politikai reiškė užuojautą žmonėms, nukentėjusiems per išpuolį Forberio parke istoriniame 220 tūkst. gyventojų turinčio miesto centre.

„Šiuo metu tai nelaikoma incidentu, susijusiu su terorizmu, tačiau pareigūnai neatmeta jokių [galimų] incidento motyvų ir juos remia kolegos iš kovos su terorizmu... skyriaus“, – sakoma policijos pranešime.

Jame patvirtinama, kad buvo areštuotas 25 metų vyras. Žiniasklaidos pranešimuose buvo sakoma, kad jis yra iš Libijos.

„Galvoju apie visus tuos, ką paveikė pasibaisėtinas incidentas Redinge, ir dėkoju įvykio vietoje dirbusioms gelbėjimo tarnyboms“, – socialiniame tinkle „Twitter“ parašė B. Johnsonas.

Vidaus reikalų sekretorė Priti Patel pavadino tai „beprasmiu išpuoliu prieš žmones, kurie su draugais mėgavosi šeštadienio vakaru“.

Anksčiau šiame parke vyko protestas „Black Lives Matter“ („Juodųjų gyvybės svarbios“), bet policija sakė, jog nėra jokių požymių, kad abu incidentai yra susiję.

„Subadyti į kaklą“

Liudininkai pranešė matę, kaip į parką šeštadienio vakarą skubėjo du greitosios pagalbos sraigtasparniai ir keli policijos automobiliai.

Pasak vieno liudininko, užpuolikas ėjo per parką, kuriame daug žmonių ilsėjosi ant žolės, ir nesirinkdamas juos puldinėjo.

„Parkas buvo gan sausakimšas. Daug žmonių sėdėjo ir gėrė draugų kompanijomis, – JK žiniasklaidos kompanijai PA sakė Lawrence'as Wortas (Lorensas Vortas). – Per [parką] ėjo vienas žmogus, staiga jis sušuko kažkokius nesuprantamus žodžius ir puolė didelę, maždaug 10 žmonių grupę, bandydamas juos subadyti.“

Pasak L. Worto, jis matė, kaip žmonės buvo badomi į „kaklą ir pažastis“. Tuomet užpuolikas puolęs kitą grupę ir smogė vienam žmogui „į sprandą“.

„Kai suprato, kad visi pradeda bėgti, jis išbėgo iš parko“, – pridūrė  L. Wortas.

Pasak pareigūnų, du sužeistieji gydomi Redingo ligoninėje.

Žiniasklaida pranešė, kad policija atliko kratą namuose, kuriuose, kaip manoma, gyvena užpuolikas.

Per vienus pastaruosius metus Didžiojoje Britanijoje buvo įvykdyti du su terorizmu susiję išpuoliai.

Lapkritį Londono centre už teroristinius nusikaltimus nuteistas džihadistas, kuris buvo paleistas pirma laiko, subadė penkis žmones, kurių du mirė. Policija užpuoliką nušovė.

Vasarį Londone policininkai nukovė kitą užpuoliką, kuris peiliu sužeidė tris žmones.

Didžioji dauguma rimtų nusikaltimų Britanijoje įvykdoma panaudojant peilius ir kitus šaltuosius ginklus, nes įstatymai dėl šaunamųjų ginklų įsigijimo yra labai griežti.

Gruodį laimėjusi rinkimus, B. Johnsono konservatorių vyriausybė pažadėjo griežtinti bausmes už nusikaltimus, susijusius su terorizmu.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Raimondas B

Raimondas B portretas
Musulmonus ir juodaodžius siūsti į ju gimtines

Anonimas

Anonimas portretas
Paleist kuo greičiau juodašiknį,nes tai rasinė diskriminacija ir rasizmas,Anglai pirmyn į demonstracijas......

Baba

Baba portretas
Panašu kad juodieji vien peiliais ir furomis iszudys baltuosius jų namuose!!!siaubas!!!
VISI KOMENTARAI 18

Galerijos

Daugiau straipsnių