Quantcast

Anglijoje nužudytos 9-metės L. Valutytės mama prisiminė siaubingą akimirką, kai rado dukrą

  • Teksto dydis:

Anglijoje nužudytos 9-metės Lilijos Valutytės mama prisiminė siaubingą akimirką, kai rado savo dukrą su mirtina tapusia durtine žaizda, rašo „Daily Mail“.

Kaip pasakojo mažametės mama Lina, būdama savo siuvykloje, esančioje Bostone, Linkolnšyre, išgirdo šaukiant: „mama!“.

Iškart po šio riksmo moteris nieko nelaukdama išbėgo į lauką ir pamatė Liliją, kraujuojančią nuo durtinės žaizdos. Šalia 9-metės stovėjo sutrikusi jos penkerių metų sesuo.

„Išėjusi pamačiau, kaip mano mažesnioji mergaitė stovi per metrą nuo didžiosios, kuri mirtinai kraujavo“, – „Sunday Mirror“ pasakojo Lina.

Moteris sakė, kad dukros nužudymu kaltinamo 22-ejų lietuvio Deivido Skebo motina paskambino jai ir pasiūlė savo paramą.

„Jo mama paskambino... Girdėjau, kad jis kilęs iš labai geros šeimos. Ji pažadėjo pasirūpinti viskuo, kuo gali“, – apie pokalbį su D. Skebo mama Daiva atviravo Lina.

Vaizdo kameros fiksavo, kad 9-metė žaidė su savo penkiamete seserimi prie mamos darbo. Tačiau po dešimties minučių buvo užpulta.

Mirtinai subadė

Primename, kad liepos 2ū-ąją Anglijoje, Bostone, 22-ejų metų lietuvis D. Skebas, įtariama, mirtinai subadė 9-erių L. Valutytę. Mirusios mergaitės šeima dabar slapstosi, nes bijo, kad į juos taip pat gali būti nusitaikyta, rašė „The Sun“.

Aukos mamą, jos vyrą ir kitą jų penkerių metų dukrą policija perkėlė į slaptą vietą. D. Skebas praėjusį pirmadienį atvyko į teismą. Kaip rašė „The Sun“, lietuviui buvo skirta kardomoji priemonė – suėmimas. Kitas teismo posėdis paskirtas rugsėjo 19 dieną.

Dvigubas smūgis

„Bendruomenei didelis šokas. Šis tragiškas įvykis labai sujaudino – ne tik lietuvių, bet ir Linkolnšyro britų bendruomenę. Teko ir komentarus skaityti, ir kalbėtis su žmonėmis – visi tikrai sukrėsti. Į vietą, kur buvo rastas mergaitės kūnas, nešė gėles ir žaislus. Tie, kurie ją pažinojo, labai gerai atsiliepia. Mergaitė buvo labai miela, švelni, lankė lituanistinę mokyklą. Šeima prisidėdavo prie bendruomenės renginių – aktyviai dalyvavo lietuvybės puoselėjime“, – prisiminė Jungtinės Karalystės lietuvių bendruomenės pirmininkė Alvija Černiauskaitė.

Ji neslėpė – bendruomenę ištiko dvigubas smūgis. Pirmasis buvo žinia, kad nužudytas nekaltas, bežaidžiantis vaikas, antrasis, – kad dėl L. Valutytės nužudymo yra įtariamas lietuvis. „Dėl to dabar laikraščiuose, portaluose, televizijoje eskaluojamas Lietuvos vardas. Jausmas labai nejaukus“, – atviravo ji.

Paklausta, ar po kraupios nelaimės jai teko gyvai bendrauti su nužudytos devynmetės šeimos nariais, pašnekovė sakė, kad bendravimas vyksta žinutėmis, nes atsitikus tokiai tragedijai nesinori jų dar labiau jaudinti. „Parašėme, jei reikės pagalbos, kad susisiektų ir, aišku, kai atsigaus, kai galės kalbėti, pasikalbėsime“, – sakė A. Černiauskaitė.

Sieks įamžinti atminimą

JK lietuvių bendruomenės pirmininkė portalui kauno.diena.lt sakė, kad kai Jungtinėje Karalystėje nužudomas žmogus arba jo mirtis yra apipinta neaiškiomis aplinkybėmis, kartais teisėsauga labai ilgai vykdo tyrimą. Tad ji kol kas nežino, kaip yra L. Valutytės atveju – ar jos kūnelis jau atiduotas tėvams, ar tebėra morge.

Tačiau pašnekovė prakalbo apie 9-metės tėvų svajonę – po mirties įamžinti dukros atminimą.  „Mintis, įamžinti mergaitės atminimą angelo skulptūra, kurią planuojama pastatyti mieste, prie bažnyčios, kilo šeimai. Jei pavyks viską suderinti su savivaldybe, skulptūra atsiras. Atrodo, kad idėja vertinama palankiai. Artimas šeimos bičiulis šiam tikslui sukūrė paskyrą „JustGiving“ platformoje. O gavę tėvų leidimą, Jungtinės Karalystės ir Bostono bendruomenės nariai pasidalijo mergaitės mamos sąskaitos numeriu, kad būtų galima rinkti paramą 9-metės laidotuvėms, šeimos narių psichologinei pagalbai, nes vaiko žūtis – ne eilinis įvykis“, – atviravo Jungtinės Karalystės lietuvių bendruomenės pirmininkė.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Panasu,

Panasu, portretas
kad sita motinele ir is tragedijos pelnysis,ne tik is vergu darbo uz dyka... O juk uz pastaraji - turetu buti teisiama!

p

p portretas
visus isvykusius dirbt i uzsienius sieja vienas dalykas...pinigai...per juos ir ivyksta daugelis nelaimmiu.....tin nesuprantama prie ko cia vaikai?

Prašome

Prašome portretas
Kas nors įdekite mamos nuotrauką, gal dar daug žmonių turėjo su ja ne kokių, prastų santykių.
VISI KOMENTARAI 16

Galerijos

Daugiau straipsnių