Quantcast

Anglijoje neblaivus nuo policijos bėgęs lietuvis išvengė kalėjimo

  • Teksto dydis:

Peterborougho mieste nuo policijos automobiliu bėgęs neblaivus lietuvis, rodos, sugebėjo išvengti kalėjimo. 25-erių Aivaras Osikas balandžio pabaigoje stojo prieš Peterborougho magistratų teismą ir išgirdo jam palankų sprendimą – jis nuteistas kalėti tris mėnesius, tačiau bausmės vykdymas atidėtas bent pusantrų metų.

Lemiamą dieną lietuvis vairavo „Volkswagen Golf“ automobilį ir policijos pareigūnų buvo pastebėtas kelyje, kuomet ėmė įtartinai manevruoti. Jiems pradėjus lietuvį vytis, jis padidino greitį. Nors tame kelyje leistinas greitis buvo 30 mylių per valandą, lietuvis jį viršijo daugiau nei dvigubai ir skriejo 70 mylių per valandą greičiu.

Vis dėlto, galiausiai pats A. Osikas nesuvaldė automobilio ir kliudė kelkraštyje buvusį aukštą bortą, kuris prakirto padangą. Lietuvis įvykio vietoje buvo sulaikytas.

Pareigūnai pastebėjo, kad vairuotojas galimai neblaivus, nes sunkiai stovėjo ant kojų, negalėjo rišliai kalbėti. Tačiau vedamas link pareigūnų automobilio, lietuvis ir toliau priešinosi – spardė pareigūnus, šaukė ant jų, smurtavo.

Lietuvio vairuotas automobilis. Peterborough Police nuotr.

Paaiškėjo, kad tautietis išties buvo neblaivus. 25-erių lietuvis leidžiamą alkoholio normą kraujyje viršijo daugiau nei dvigubai. Į policijos nuovadą vyras buvo atgabentas su 87 miligramais alkoholio 100 ml deguonies, kai leistina riba yra 35 miligramai. Leistina riba prilygsta apie 0,8 promilės.

Kaip jau minėta, lietuvis nuo nelaisvės išsisuko, tačiau jam paskirta vykdyti 30 dienų reabilitacijos programą, taip pat 18 mėnesių atimtas vairuotojo pažymėjimas.

Pirminis šaltinis: https://www.anglija.today/nusikaltimai-ir-nelaimes/neblaivus-nuo-policijos-beges-lietuvis-isvenge-kalejimo



NAUJAUSI KOMENTARAI

Taip

Taip portretas
Tenai policija puiki ir jie visi Šaunuoliai.Visada pasiruošę žmogui padėti o nusikaltus nepiktybiskai, pripažinus kad kaltas ir gailiesi ,visada suveikia žmoniškumo kriterijai, žinoma ne žmogžudžiams , tokie tolerantiški.Mokytis dar reikia mūsų institucijų vadovams o jeigu jie puikiai žino ,kaip reikia dirbti ,tada kaip minėjau, nusikaltėliai valdo Lietuvą.

Wimann

Wimann portretas
Nu jo Lietuvoj jeigu blaivus, bet bėgai nuo pareigūnų teisiu atėmimas nuo 3iki5 metų apsurdų valstybė
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių