Quantcast

Anglijoje lietuvė su drauge sumušė girtą vyrą – šis prarado net uoslę

  • Teksto dydis:

Rytų Londono pakraštyje esančiame prekybos centre „Lakeside“ dvi merginos užpuolė vyrą ir jo veide paliko net 42 sunkius sužeidimus, įskaitant abiejų akiduobių, skruostikaulių, žandikaulio, smakro ir kitus lūžius. Viena užpuolikių – nusikaltimo dieną dar nepilnametė lietuvė Laura Albrektaitė.

Išpuolį ji įvykdė su drauge Niamh Hughes. Abi merginos teisme maldavo apsaugoti jas ir neatiduoti į kalėjimą. Būtent tokie tylūs žodžiai pasigirdo iš N. Hughes lūpų, kai teismas ją už grotų pasiuntė trejiems metams.

Kaip rašo „EssexLive“, konfliktas įsiplieskė po to, kai vyras įmetė lietuvaitės batą į šalia prekybos centro esantį vandens telkinį, šalia kurio išsidėstęs restoranų tinklas. Kodėl vyras taip pasielgė – nėra patikslinta. Manoma, kad grupelė jaunuolių ėjo kartu vėlyvą vakarą ir įvyko konfliktas. Tuomet merginų draugas pargriovė vyrą ant žemės, o šios dvi pradėjo jį spardyti, daužyti, draskyti veidą.

Įvykį užfiksavo CCTV kameros, išpuolis įvykdytas praėjusių metų rugpjūčio 10 d. Nufilmuota ir tai, kad N. Hughes dar spėjo nufotografuoti auką kraujo klane ir greitai spruko iš įvykio vietos.

Auka – Johnny Nathas, po išpuolio prarado uoslę, negali valgyti kieto maisto, jo veidas nusėtas randais.

Liepos 14 d. abi merginos buvo atvesdintos į Basildono teismą.

Mano gyvenimas tapo pragaru. Iki šiol negaliu žiūrėti į savo subjaurotą veidą.

Teisme atskleista ir daugiau detalių. Esą kai merginas sučiupo prekybos centro apsauga ir iškvietė pareigūnus, lietuvė maldavo ją išleisti, nes „šis įvykis gali sugadinti jai gyvenimą“. Vis dėlto, abi merginos buvo sulaikytos.

Teisme auka tapęs jaunas vyras pasakojo, kad sunkiai pamena įvykio detales.

„Pamenu, kad po vakarėlio laukiau draugo, kuris mane turėjo pasiimti. Tą vakarą buvo per daug ir alkoholio, ir dar rūkiau. Ir po to tik pamenu, kaip man sako, kad veža į ligoninę. Mano gyvenimas tapo pragaru. Iki šiol negaliu žiūrėti į savo subjaurotą veidą. Žmonės manęs nuolat klausia, galbūt patyriau insultą“, – teisme kalbėjo merginų užpultas vyras.

Teisme buvo parodytas ir vaizdo įrašas, kaip abi užpuolikės be gailesčio spardo auką į veidą, į galvą, į likusį kūną. Abiejų merginų tėvai, teisme matydami vaizdo įrašą, sunkiai tvardė emocijas.

Lietuvės advokatas teisme kalbėjo, kad užpuolimo dieną ji vis dar buvo nepilnametė – jai buvo 17 metų. Galbūt ji nepilnai suvokė, ką daranti, tačiau tai jos neišgelbėjo nuo atsakomybės.

Abi merginos už grotų kalės po 3 metus ir 4 mėnesius. Dienas jos leis „Young Offenders’ Institute“ įstaigoje. Esą surinkta pakankamai įrodymų, koks žiaurus buvo abiejų merginų elgesys ir už savo veiksmus jos turi nešti atsakomybę.

Išgirdus šį nuosprendį, tiek abi merginos, tiek jų šeimos nariai graudžiai verkė ir maldavo atleisti. Deja, teismo nuosprendis nenuginčijamas.

Pirminis šaltinis: https://www.anglija.today/nusikaltimai-ir-nelaimes/lakeside-zmogu-uzpuolusi-17mete-lietuve-pasiusta-i-kalejima



NAUJAUSI KOMENTARAI

Man patinka rašymo stiliukas

Man patinka rašymo stiliukas portretas
Žodis "maldavo" gan dažnai kartojasi.

Gabrielius, lietuviukas

Gabrielius, lietuviukas portretas
Supūs kalėjime. Bet noriu palyginti Anglijos ir Lietuvos teisėsaugą. Jos greičiausiai kalės iki 8-10metu, o Jurbarko gyvulys kuris sužalojo merginai gyvenimą, išleistas į laisvę. Jūs man pasakykite,kur Lietuvoje galima rasti teisybę? Kur?

Išpuolis

Išpuolis portretas
Merginos kalės po 3 metus, o teismuose verkšlenantis mamytės sūnelis, sužalojęs ir sudaužęs merginą, namuose valgo mamytės virtus cepelinus.
VISI KOMENTARAI 6

Galerijos

Daugiau straipsnių