Quantcast

Amsterdame sulaikyti 90 klimato aktyvistų, Londone – 135

  • Teksto dydis:

Aplinkosaugos judėjimui „Extinction Rebellion“ pirmadienį pradėjus didelio masto protestus, kuriais siekiama naujos politikos dėl klimato, buvo sulaikyti 90 aktyvistų, kurie užblokavo vieną judrią Amsterdamo gatvę, pranešė Nyderlandų policija.

Pirmadienio popietę policija socialiniame tinkle „Twitter“ pranešė, kad kelios dešimtys protestuotojų buvo sulaikyti gatvėje šalia Amsterdamo Valstybinio muziejaus (Rijksmuseum), kur nuo ankstaus ryto buvo trikdomas eismas.

Demonstracija buvo taiki, bet dainuojantys aktyvistai laikėsi susikibę už rankų ir gulėjo ant žemės, bandydami sutrukdyti policijos pareigūnams patraukti juos nuo kelio.

Panašūs protestai vyksta Berlyne, Madride, Londone ir kituose Europos miestuose.

Londono policija pranešė, kad sulaikė apie 135 „Extinction Rebellion“ aktyvistus.

Demonstrantai skambant būgnams žygiavo Jungtinės Karalystės sostinės centre, pradėdami dvi savaites turinčius tęstis protestus.

Anksčiau pirmadienį maždaug 1 000 aktyvistų iš „Extinction Rebellion“ blokavo vieną centrinių sankryžų Berlyne. „Extinction Rebellion“ nariai taip pat įrengė stovyklą prie kanclerės Angelos Merkel biuro.

Judėjimas rengia „tarptautinį sukilimą“, kuris prasideda pirmadienį, ir sako, kad protestai planuojami 60-yje pasaulio miestų.

„Extinction Rebellion“, kurį praėjusiais metais JK inicijavo mokslininkai, tapo vienu greičiausiai augančių pasaulinių aplinkosaugos judėjimų ir dabar turi skyrių maždaug 50-yje valstybių.

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Vaikas

Vaikas portretas
Vaikus ir dar nesveikus naudoti reklamoje draudzia istatymas o sitai mergaitei butinai reikia i mokykla vos is popiriaus slebizavoje zodzius geda tevams isleidusiems nesveika vaika del pinigu bet zydiskas kraujas ir pinigai svarbiau uz garbe

Anonimas

Anonimas portretas
Ne taikos premiją, o bizūnų per sėdimąją ir nuvaryti atgal į mokyklą...

...

... portretas
Ir tokiai smurto kurstytojai - Taikos premiją?.. :/
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių