Quantcast

Albanijoje – tūkstantiniai protestai, demonstrantai veržiasi į vyriausybės pastatą

  • Teksto dydis:

Tūkstančiai protestuotojų išėjo į gatves Albanijos sostinėje Tiranoje, reikalaudami premjero Edi Ramos atsistatydinimo, praneša „Euronews“.

Dalis protestuotojų pralaužė policijos užtvaras ir mėtydami Molotovo kokteilius bandė veržtis į vyriausybės pastatą. Policijos pareigūnai, bandydami suvaldyti įniršusią ir metaliniais strypais ginkluotą minią, panaudojo ašarines dujas.

Protestą organizavo parlamento opozicija, siekianti E. Ramos atsistatydinimo ir kaltinanti ministrą pirmininką korupcija, nepotizmu ir organizuotu nusikalstamumu.

„Piliečiai susirinks į didžiausią protestą šioje šalyje per daugiau nei 30 metų ir vienbalsiai pasakys tai, ko mes negalėjome pasakyti parlamente - reikia užbaigti politikų nusikaltimus, užbaigti vagysčių iš albanų kišenių įteisinimą“, - prieš protestą sakė opozicinės Albanijos demokratų partijos lyderis Luizimas Basha.

Albanijos prezidentas Iliras Meta ragino demonstrantus gerbti institucijas ir savo nepasitenkinimą reikšti taikiai. Pats E. Rama, 2017 m. pradėjęs eiti premjero pareigas jau antrą kadenciją, pranešė, kad protestų metu Tiranoje nebus.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių