Quantcast

Afrikoje praėjusią savaitę registruotas rekordinis naujų COVID-19 atvejų skaičius

Afrikoje praėjusią savaitę registruotas rekordinis naujų COVID-19 infekcijų skaičius.

Nuo pirmadienio iki sekmadienio žemyne kasdien buvo patvirtinama po daugiau kaip 36 000 ligos atvejų. Blogiausia padėtis yra Pietų Afrikoje, kur šiuo metu smarkiai plinta koronaviruso delta atmaina.

Praėjusią savaitę Afrikoje vidutiniškai per dieną buvo suskaičiuojama 36 141 nauja infekcija. Tai gerokai daugiau nei ligšiolinis paros rekordas, fiksuotas sausį, kai vidutiniškai per parą buvo patvirtinami 32 609 nauji koronaviruso atvejai. Vienu metu epidemiologinė situacija visoje Afrikoje buvo ženkliai pagerėjusi. Dar gegužės viduryje visame žemyne kasdien buvo nustatoma tik 8 000 infekcijos atvejų.

Afrikoje toliau auga ir COVID-19 mirčių skaičius. Praėjusią savaitę vidutiniškai per parą mirė 748 pacientai, tai yra 43 proc. padidėjimas, lyginant su ankstesne savaite.

Kovą su pandemija Afrikoje sunkina vakcinos trūkumas. AFP skaičiavimu, imant Afrikos vidurkį, 100 gyventojų iki šiol teko tik 3,7 vakcinos dozės. JAV ir Kanadoje šis rodiklis yra daugiau kaip 100, Europoje – 68,3. Pilnai apsaugai nuo COVID-19 dažniausiai reikalingos dvi vakcinos dozės.

PSO direktorė Afrikos regionui Matshidiso Moeti įspėjo dėl pragaištingų padarinių, jei virusas Afrikoje toliau plis. „Trečiosios bangos Afrikoje greičio ir masto neįmanoma lyginti su tuo, ką mes iki šiol matėme“, - teigė ji.

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių