Quantcast

60 metų australas kišeniniu peiliu atsimušė nuo krokodilo

60 metų australas ištrūko iš stambaus krokodilo nasrų, kišeniniu peiliu kelis kartus dūręs jam į galvą, kai šis tempė jį į upę, trečiadienį pranešė vietos valdžia.

Pasak laukinės gamtos pareigūnų, vyrui „pasisekė, kad liko gyvas“ po siaubingos atakos ant atokaus upės kranto Australijos šiauriniame Keip Jorko pusiasalyje.

„Kilo kova ir, laimei, jis išvengė keturių ar keturių su puse metro ilgio krokodilo gniaužtų. Tikimybė tai padaryti lygi beveik nuliui“, – sakė Kvinslando valstijos aplinkos departamento atstovas Mattas Brienas.

Vyras praėjusią savaitę žvejojo ​​savo valdoje netoli Houp Valo, maždaug už penkių valandų kelio automobiliu nuo Kernso, jis nuvijo nuo kranto jautį, kad įsitaisytų toje vietoje. Tada krokodilas jį ir užpuolė.

„Jis pasakojo pamatęs krokodilą prieš kelias sekundes, kai šis jį puolė ir pargriovė jam tuo metu ruošiantis mesti meškerę“, – sakoma departamento pranešime. Vyras įsikibo į mangrovių medžio šaką, beviltiškai mėgindamas nesiduoti įtraukiamas į upę, kai krokodilo nasrai apžiojo jo batus. Tačiau greitai jis pralaimėjo šią tempimo kovą ir buvo įtrauktas.

„Vyras pasakojo, kad atsidūręs vandenyje sugebėjo išsitraukti iš už diržo peilį ir badė krokodilui į galvą, kol šis jį paleido“. Tada jis išsigavo į krantą ir pabėgo nuo plėšrūno. Kuktauno ligoninėje jam buvo suteikta skubi pagalba, vėliau jis buvo nuskraidintas į Kernso ligoninę, kur po savaitės vis dar sveiko. Sveikatos departamento atstovė sakė, kad jo būklė „stabili“.

„Siaubinga patirtis“

Vyrą antradienį apklausę laukinės gamtos pareigūnai patvirtino, kad jo sužalojimai patirti per krokodilo ataką. „Atrodo, kad krokodilas tuo metu taikėsi į jautį arba karvę, o jis tiesiog atsidūrė netinkamoje vietoje netinkamu laiku, – žurnalistams sakė M. Brienas. – Tai absoliučiai šiurpi patirtis. Jis dar ilgai to nepamirš“. Pasak M. Brieno, dėl šio incidento vyras liko „labai traumuotas“, jam reikės „laiko pasveikti tiek dvasiškai, tiek fiziškai“.

Sūriųjų vandenų krokodilų skaičius Australijos „krokodilų šalyje“ smarkiai išaugo, kai 1971 m. jie buvo paskelbti saugoma rūšimi, pastaraisiais metais užpuolimų padaugėjo. Iki septynių metrų ilgio ir daugiau neitoną sveriantys šie krokodilai paplitę tropinėje didžiulio žemyno šiaurėje. Nelaimingi atsitikimai palyginti reti, vietos gyventojai ir lankytojai perspėti laikytis atokiau nuo krokodilų gyvenamų vandens kelių.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
Saugoma debilų rūšis žmones puola ir dar saugoma iš kur tokių idiotų atsiranda.

Stal

Stal portretas
nu tai super, o kaip jaučiasi krokodilas? ką jautis sakė, dėkingas ar laiko pyktį ant australo?

Laimes kudikis

Laimes kudikis portretas
Kietesnis sis australas ir uz Irvinga,krokodilu medziotoja
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių