Quantcast

18 Saudo Arabijos piliečių – draudimas atvykti į Šengeno zoną

  • Teksto dydis:

Vokietijos užsienio reikalų ministras Heiko Maasas (Heikas Masas) pirmadienį pranešė, kad Berlynas uždraudė 18 Saudo Arabijos piliečių atvykti į Šengeno zoną, nes jie laikomi susijusiais su žurnalisto Jamalo Khashoggi (Džamalo Chašogdžio) nužudymu.

H.Maasas sakė žurnalistams Briuselyje, kad Vokietija uždraudė šiems asmenims atvykti į 26 nares turintį laisvojo judėjimo bloką glaudžiai bendradarbiaujant su Prancūzija ir Didžiąja Britanija. Pastaroji nėra Šengeno erdvės narė.

Vokiečių ministras sakė, kad „kaip ir anksčiau, esama daugiau klausimų negu atsakymų dėl šios bylos, paties nusikaltimo ir kas už jo stovi“.

H. Maasas nurodė, kad minėti 18 asmenų yra Saudo Arabijos piliečiai, „kaip įtariama, susiję su šiuo nusikaltimu“, bet daugiau informacijos nepateikė.

Vokietijos vidaus reikalų ministerija sakė negalint atskleisti šių asmenų vardų dėl šalyje galiojančių privatumo apsaugos taisyklių.

JAV laikraščiui „The Washington Post“ rašydavęs J. Khashoggi, dažnai kritikuodavęs Saudo Arabijos vyriausybę, dingo spalio 2 dieną, įėjęs į į Saudo Arabijos konsulatą Stambule atsiimti santuokai reikalingų dokumentų.

Saudo Arabija anksčiau griežtai neigė ką nors žinanti apie J. Khashoggi dingimą. Tačiau spalio viduryje Rijadas galiausiai pripažino, kad žurnalistas buvo nužudytas konsulato per esą „nepavykusią“ operaciją.

Pagal tyrimo versiją, J. Khashoggi konsulate buvo apsvaigintas narkotikais, nužudytas, o jo kūnas sukapotas. Tada penki kaltinamieji, kuriems reikalaujam skirti mirties bausmę, išvežė palaikus iš konsulato.

Prokuratūra pažymėjo, kad įtakingiausiu karalystės žmogumi laikomas sosto įpėdinis princas Mohammedas bin Salmanas (Mohamedas bin Salmanas) su visu tuo nesusijęs ir nebuvo informuotas apie šią operaciją.



NAUJAUSI KOMENTARAI

...

... portretas
Čia TIESIOGINIS nužudymas, nusikaltėliai AIŠKŪS, bet - sankcijų JOKIŲ, ne taip kaip Skripalių atveju (dėl kurio dar neaišku ar kas buvo)

Anonimas

Anonimas portretas
O tai sankcYjos :)))) Oi negaliu :)))

tuos

tuos portretas
banditus kaip tik reikejo ileisti ir teisti tarptautiniu teismu nes tokia jav /politika/ parodo /oligarchu/ nebaudziamuma pasauliniu lygiu....
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių