Quantcast

Turkijos radikalių marksistų grupuotė prisiėmė atsakomybę dėl išpuolio

  • Teksto dydis:

Viena uždrausta Turkijos marksistų organizacija penktadienį pasiskelbė esanti atsakinga už nesėkmingą mėginimą surengti išpuolį Osmanų imperijos laikų rūmuose Stambule, kuriuose anksčiau buvo prezidento Recepo Tayyipo Erdogano (Redžepo Tajipo Erdohano) biuras.

Revoliucinė liaudies išvadavimo partija-Frontas (DHKP-C) pareiškė, kad vienas iš jos narių įvykdė tą išpuolį ketvirtadienio popietė prie istorinių Dolmabachčės rūmų Stambule ant Bosforo sąsiaurio kranto.

Užpuolikas Firatas Ozcelikas (Firatas Ezčelikas) sviedė dvi granatas į policijos garbės sargybos kuopos narius, budinčius prie rūmų, bet jos nesprogo.

Vyras buvo iškart suimtas, o penktadienio rytą buvo apklaustas Stambulo policijos, nurodė Turkijos televizija.

DHKP-C tinklalapyje paskelbtame pranešime sakoma, kad „ginkluoti veiksmai buvo įvykdyti vieno iš mūsų kovotojų“.

Dolmabachčės rūmai, kurie buvo vieni didingiausių Osmanų imperijoje, pritraukia daug į Stambulą atvykusių turistų. Tame komplekse 1938 metais mirė modernios Turkijos valstybės įkūrėjas Mustafa Kemalis Ataturkas (Mustafa Kemalis Atatiurkas).

DHKP-C pareiškė, kad ta ataka buvo kerštas už Berkino Elvano žūtį. Tas paauglys mirė 2014-ųjų kovą, 269 dienas išbuvęs komoje, kai buvo sunkiai sužeistas policijos per masinius protestus prieš vyriausybę, vykusius 2013 metų gegužę ir birželį.

„Teisingumo ir plėtros partija (AKP) yra žudikai“, atsakingi už B.Elvano žūtį, pareiškė marksistų judėjimas, turėdamas omenyje valdančiąją partiją.

„Tuometis premjeras Recepas Tayyipas Erdoganas įsakė surengti tas žudynes“, – pridūrė DHKP-C.

Kaip rašo dienraštis „Hurriyet“, F.Ozcelikas skandavo DHKP-C šūkius, kai buvo suimtas policijos.

Policija nurodė, kad įtariamasis taip pat turėjo „labai seną“ kulkosvaidį ir pistoletą.

DHKP-C, kurią Turkija, Europos Sąjunga ir JAV laiko teroristine organizacija, per kelerius pastaruosius metus yra įvykdžiusi atakų Turkijoje bei užsienyje, o kai kurios iš jų nusinešė žmonių gyvybių.

Ši grupuotė prisiėmė atsakomybę dėl 2013 metų vasarį įvykdytos mirtininko sprogdintojo atakos prie JAV ambasados Ankaroje, per kurią žuvo vienas apsaugininkas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių