Quantcast

Tel Avive sugriuvus pastatui žuvo mažiausiai trys žmonės

  • Teksto dydis:

Izraelio sostinėje Tel Avive pirmadienį griūvant daugiaaukščiui pastatui žuvo mažiausiai trys žmonės, tarp jų 35 metų vyras, 24 buvo sužeisti, o dar kelių tebeieškoma, pranešė policija ir medikai.

Komandos visą naktį ieškojo gyvų likusių žmonių tarp sugriuvusioje daugiaaukštėje automobilių stovėjimo aikštelėje ir anksti antradienį rado dar vieną lavoną. Dar keturi žmonės – tebėra dingę.

Daugiaaukštis garažas dar tik buvo statomas ir pirmadienį sugriuvo, sukeldamas didelį dulkių debesį. Be žuvusiųjų –  daugiau kaip 20 sužeistųjų.

Gelbėjimo darbams vadovauja kariškių Vidaus fronto vadovybė. Jos gelbėtojai yra dažnai siunčiami į nelaimės zonas visame pasaulyje padėti ieškoti aukų po žemės drebėjimų, cunamių ir kitų stichinių nelaimių.

Įvykio vietoje žmonių ieško ir dresuoti šunys. Armija pranešė atsiuntusi paieškos ir gelbėjimo pajėgas „civiliams žmonėms ištraukti“.

„Atrodė, kad toje statybvietėje įgriuvo automobilių stovėjimo garažo lubos“, – vieną savo medikų citavo medicinos tarnyba „United Hatzalah“.

„Pirmieji į įvykio vietą motociklais atvažiavo greitosios pagalbos darbuotojai, o kol jie teikė pagalbą sužeistiesiems, pasirodė pranešimų apie kitus žmones – dingusius ir tikriausiai vis dar įstrigusius viduje“, – sakė medikas.

Reportažuose iš įvykio vietos Tel Avivo Ramat Hahajalo rajone matyti įgriuvusi požeminė automobilių stovėjimo aikštelė ir dešimtys gelbėtojų bei saugumo pajėgų narių.

Ramat Hahajale yra daug Izraelio klestinčios technologijų industrijos kompanijų būstinių.

Izraelyje yra buvę neįprastai daug su statybomis susijusių nelaimių, palyginus su kitomis išsivysčiusio pasaulio šalimis.

Izraelio laikraštis „Haaretz“ gegužės mėnesį pranešė, kad 2000–2015 metais per tokias nelaimes žuvo 480 žmonių.

Su tokiu skaičiumi Izraelis atsiduria trečioje nuo galo vietoje sąraše, į kurį yra įtrauktos JAV ir 20 Europos valstybių, rašė laikraštis, kuris rėmėsi Ekonomikos ministerijos bei Nacionalinio draudimo instituto ataskaita ir kuris nurodė, kad Izraelis aplenkė tik Kiprą ir Portugaliją.

Reaguodama Ekonomikos ministerija nurodė, kad sutelks dėmesį į statybos taisyklių taikymą.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių