Quantcast

Slovėnijos pasienyje įstrigo daugiau nei tūkstantis migrantų

  • Teksto dydis:

Slovėnijos pareigūnai pirmadienį pranešė, kad neįleido į šalį daugiau nei tūkstančio iš Kroatijos atvykusių migrantų, nes buvo pasiekta nustatyta migrantų dienos kvota.

Tai pakurstė nuogąstavimus dėl naujos migrantų sangrūdos Vakarų Balkanų maršrute.

Dešimtys tūkstančių pabėgėlių ir migrantų, dauguma kurių bėga nuo smurto Sirijoje, Irake ir Afganistane, buvo priversti ieškoti naujų maršrutų į Šiaurės Europą, kai Vengrija pastatė spygliuotos vielos užtvarą savo pasienyje su Kroatija.

Pastarasis Vengrijos žingsnis, kuriuo siekiama sustabdyti per Graikiją, Makedoniją ir Serbiją keliaujančių migrantų srautą, privertė šiuos žmones pasukti Slovėnijos link, iš kur jie tikisi pratęsti savo kelionę į Austriją, o iš ten pasiekti Vokietiją.

Praėjusią naktį traukinys atgabeno maždaug 1 800 žmonių į Središčės prie Dravos kontrolės postą Kroatijos pusėje, tačiau tik maždaug 500 iš jų, „labiausiai pažeidžiamiems“ asmenims, buvo leista patekti į Slovėniją, kur jie buvo nugabenti į netoliese esantį registracijos centrą, informavo policija.

Slovėnija sekmadienį pabrėžė, kad griežtai laikysis savo sprendimo per dieną įsileisti ne daugiau pustrečio tūkstančio migrantų, nors Kroatija ragino kaimynę praleisti 5 tūkst. žmonių.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių