Quantcast

Rusijos Juodosios jūros laivyną papildys 80 naujų karo laivų

  • Teksto dydis:

Rusija iki 2020 metų papildys savo Juodosios jūros karinį laivyną daugiau nei 80 naujų karo laivų, o iki 2016-ųjų užbaigs antrą karinio jūrų laivyno bazę prie Novorosijsko, antradienį pranešė Juodosios jūros karinio laivyno vadas.

Kalbėdamas su uostamiestyje besilankančiu prezidentu Vladimiru Putinu viceadmirolas Aleksandras Vitko sakė, kad antrosios bazės Juodojoje jūroje būtinybė šalia pagrindinės Krymo pusiasalyje iškyla dėl NATO plėtros.

„Iki 2020 metų (į Novorosijską) turėtų atplaukti 80 laivų. Juodosios jūros laivynas iki 2020 metų turės 206 laivus“, – cituodama A.Vitko pranešė naujienų agentūra „Interfax“.

„Krymui sugrįžus į Rusijos Federacijos sudėtį šios bazės aktualumas nemažėja, kadangi NATO laivai nuolat dalyvauja Juodojoje jūroje, todėl planuojama sukurti karinio jūrų laivyno bazę Juodojoje jūroje“, – sakė A.Vitko prezidentui.

NATO reguliariai vykdo pratybas Juodojoje jūroje, ypač po to, kai Rusija aneksavo Krymą, kurio gyventojų dauguma yra rusai, iš dalies baimindamasi, kad Ukrainos naujoji provakarietiška vadovybė gali bandyti prisijungti prie Šiaurės Aljanso.

Vienas šaltinis NATO sakė neturintis jokios informacijos apie planuojamą naujos karinio jūrų laivyno bazės statybą regione, bet pridūrė, kad Aljansui priklausanti Bulgarija turi bazę Juodojoje jūroje, kuria galėtų pasinaudoti NATO laivai. Kitos dvi NATO narės, turinčios bazės Juodojoje jūroje, yra Rumunija ir Turkija.

Narystės NATO anksčiau siekė Juodosios jūros rytinėje pakrantėje esanti Gruzija, tačiau vargu ar ji arba Ukraina artimiausiu metu būtų priimtos į Aljansą, kadangi Maskva kategoriškai priešinasi NATO plėtrai į rytus.

Šį mėnesį, kai NATO vykdė pratybas vakarinėje Ukrainos dalyje, Rusijos gynybos ministras Sergejus Šoigu pažadėjo padidinti karių skaičių Kryme.

V.Putinas planuoja iki dešimtmečio pabaigos išleisti 545 mlrd. JAV dolerių Rusijos ginkluotųjų pajėgų atnaujinimui. Dalis šių lėšų bus skirta Krymo gynybinės infrastruktūros stiprinimui.



NAUJAUSI KOMENTARAI

kvailam runkeliui

kvailam runkeliui portretas
Lietuviai-girtuokliu tauta JT duomenimis o ne rusai,o as niekad negeriau ir nerukiau ir gyvenu as ne bunkeryje o puikiam name Ir namas pas mane ne vienas ir ne vienoj valstybej Taip kad patylek ubage Gerk samogona,myzk i kelnes ir busi laimingas Tik galva nekisk i kilpa o tai lietuvoj per 10 metu is gero gyvenimo pasikore 12,5 tukst.zmoniu

tam RUSAS

tam RUSAS portretas
kaip buvai bemokslis ir beraštis, toks ir likai, vokiečių nepribaigtas ruskių fašiste. Reikia kreiptis pone, o ne ponas, idiote. Beje, jei visą laiką kalbi apie samogoną, ir niekada nenutyli, tai ir arkliui aišku, kad esi samogono vergas, ir, kaip visi ruskiai, mauki be galo ir be krašto. Visi matome, kokie ruskiai yra girtuokliai. Tavo durnai galvai - Kijevui ne tik žada padėti, bet jau ir padeda, todėl, ruskio atmata, gali ramiai dirbti putkinui-teroristui savo bunkeryje, kol dar gyvas esi.

Ak jo...

Ak jo... portretas
Iškart matyti, kad "Meškis- peškis" (Dimitrijus Medvedevas) pažadėjo net 40 proc. padidinti išlaidas propagandai, todėl visi rublinukai suaktyvėjo- nori užsitarnauti algos pakėlimą.
VISI KOMENTARAI 9

Galerijos

Daugiau straipsnių