Quantcast

Raudonos spalvos upė Rusijoje kelia nerimą aplinkosaugininkams

  • Teksto dydis:

Upė Rusijos Tolimojoje Šiaurėje ryškiai raudona spalva nusidažė greičiausiai dėl pramoninės avarijos, pareiškė aplinkosaugos grupė „Greenpeace“.

Tačiau netoliese esanti gamykla, priklausanti didžiausiai pasaulyje nikelio ir paladžio gamintojai „Norilsko nikelis“, tai neigia.

„Manome, kad galėjo trūkti koks nors gamyklos vamzdis ir atliekos iš jo išsiliejo į upę“, - pareiškė „Greenpeace" Rusijos skyriaus atstovas spaudai Vladimiras Čuprovas.

„Tai, kas nutiko su Daldykano upe, parodo, ką industrializacija padaro Rusijos Tolimojoje Šiaurėje“, - pareiškė jis ir pridūrė, kad upė po panašios avarijos raudonai buvo nusidažiusi ir birželį.

Upei netoli Norilsko miesto netikėtai nusidažius ryškiai raudona spalva, Rusijos aplinkosaugos ministras trečiadienį liepė atlikti galimos pramoninės avarijos tyrimą.

Ministras tuomet pareiškė, kad tai galėjo lemti „drenažo vamzdžio Norilsko nikelio gamykloje įtrūkimas“. Norilske gyvena apie 170 tūkst. žmonių.

Gamykla savo ruožtu paneigė, kad iš jos patalpų netoli upės būta kokių nors nutekėjimų, ir pareiškė, kad upės spalva „yra tokia pat, kaip visada“.

Tuo tarpu „Greenpeace“ Rusijos skyrius išplatino nuotrauką, kurioje matyti, kad vanduo upėje yra ryškiai raudonos spalvos.

„Paprašėme vietos laboratorijos atlikti analizę ir ketiname užtikrinti, kad valdžia negalėtų nuslėpti šios nelaimės, - pareiškė V. Čuprovas. - Neaišku, kokį poveikį šis incidentas gali padaryti žuvims ir kada vanduo upėje atgaus savo normalią spalvą.“



NAUJAUSI KOMENTARAI

Musu tremtiniu

Musu tremtiniu  portretas
ir politiniu kaliniu kraujas iš žemės išsiveržė
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių