Quantcast

Radijo stotis dėl žmogaus gyvybę kainavusio pokšto gali netekti licencijos

  • Teksto dydis:

Australijos radijo stočiai, atsidūrusiai su Britanijos karališkąja šeima susijusio skandalo centre, po trečiadienį paskelbtos Aukštojo Teismo nutarties gresia sankcijos, tokios kaip transliavimo licencijos atėmimas.

Sidnėjuje įsikūręs radijas "2Day FM" sulaukė priešiškos reakcijos visame pasaulyje, kai tragiškai baigėsi jo laidų vedėjų Mel Greig ir Michaelo Christiano (Maiklo Kristiano) pokštas - paskambinti į ligoninę Londone, kurioje tuo metu gulėjo nėščia britų princo Williamo (Viljamo) žmona.

Indijoje gimusi slaugytoja Jacintha Saldanha (Džasinta Saldanja) peradresavo karaliene Elizabeth II (Elzbieta II) ir Williamo tėvu princu Charlesu (Čarlzu) apsimetusių didžėjų skambutį kolegai, kuris tiesioginiame eteryje atskleidė detalių apie Kate Middleton (Keit Midlton) stiprų rytinį pykinimą.

Tas pokštas pateko į antraštes visame pasaulyje, o J.Saldanha po trijų dienų buvo rasta pasikorusi.

Slaugė paliko atsisveikinimo laišką, kuriame dėl savo mirties kaltino M.Greig ir M.Christianą. Abu laidų vedėjai atsiprašė dėl savo veiksmų, o radijo stoties savininkė bendrovė "Southern Cross Austereo" vėliau paaukojo 500 tūkst. Australijos dolerių J.Saldanhos šeimai, linkėdama, kad tie pinigai "padėtų jiems ateityje".

Žiniasklaidos priežiūrą vykdanti Australijos ryšių ir žiniasklaidos valdyba (ACMA) anksčiau paskelbė išvadą, kad radijo stotis pažeidė įstatymą dėl neteisėto pokalbių pasiklausymo, kai transliavo pokalbį su minėtais ligoninės darbuotojais be jų sutikimo.

Tas žingsnis paskatino "Southern Cross Austereo" apskųsti ACMA sprendimą Federaliniam Teismui, kuris nusprendė, kad valdyba peržengė savo įgaliojimus, spręsdama reikalus, patenkančius teismų jurisdikciją.

Tačiau šią savaitę Aukštasis Teismas panaikino ankstesnį sprendimą, todėl tikėtina, kad radijo stoties licencija gali būti sustabdyta arba panaikinta.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių