Quantcast

Prie Japonijos ambasados Seule vyras padegė save

  • Teksto dydis:

Vienas vyras trečiadienį padegė save prie Japonijos ambasados Seule, reikalaudamas, kad Tokijas atsiprašytų dėl to, kad vertė moteris dirbti kariuomenės viešnamiuose per Antrąjį pasaulinį karą.

Incidento liudininkai pasakojo, kad kiti protestuotojai ir greitosios pagalbos medikai skubiai užgesino liepsnas ir kad tas vyras buvo išneštas ant neštuvų.

Kol kas nebuvo paskelbta, kokia yra jo būklė.

Naujienų agentūra „Yonhap“ nurodė, kad tas protestuotojas yra 81 metų pietų korėjietis.

Apie tūkstantis protestuotojų susirinko prie Japonijos ambasados, ruošiantis ateinantį šeštadienį minėti 1910–1945 metų japonų kolonijinio valdymo Korėjos pusiasalyje pabaigos 70-ąsias metines.

Pietų Korėja sako, kad Japonija dar nepademonstravo pakankamos atgailos dėl Korėjos moterų priverstinio įdarbinimo japonų kariuomenės viešbučiuose, kur jos atlikdavo vadinamųjų paguodos moterų vaidmenį.

Japonija tvirtina, kad šis klausimas jau yra išspręstas 1965 metų dvišale sutartimi, pagal kurią buvo atkurti abiejų šalių diplomatiniai santykiai. Pagal tą sutartį Tokijas savo buvusiai kolonijai sumokėjo 800 mln. JAV dolerių išmokų arba skolų.

Moterų išnaudojimo klausimas daug metų temdė santykius tarp Seulo ir Tokijo. Pietų Korėjos prezidentė Park Geun-hye (Pak Gjunhė) sakė, kad nesusitiks su Japonijos premjeru Shinzo Abe (Šindzu Abe), kol Japonija visiškai atlygins žalą.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių