Quantcast

Prancūzijos mokykloje ieškomas žagintojas: atliekami masiniai DNR testai

Daugiau kaip 500-ams vaikinų ir darbuotojų vienoje Prancūzijos mokykloje nuo pirmadienio bus atlikti DNR testai – taip pareigūnai ieškos žmogaus, kuris tamsiame mokyklos tualete išžagino 16 metų mergaitę.

Šie testai, pirmieji Prancūzijos mokyklose, bus baigti trečiadienį. Jie bus atlikti 475 moksleiviams, 31 mokytojui ir dar 21 žmogui, buvusiam mokyklos teritorijoje rugsėjo 30 dieną, kai buvo įvykdytas nusikaltimas.

Moksleivė buvo užpulta privačioje katalikiškoje Fenelono ir Dievo Motinos (Fenelon-Notre-Dame) mokykloje La Rošelio uostamiestyje šalies pietvakariuose.

Toje mokykloje iš viso mokosi 1,2 tūkst. mokinių.

Testai atsieis maždaug 5 tūkst. eurų. Seilių mėginių DNR bus palyginta su DNR ant mergaitės drabužių.

Ant aukos drabužių likusi DNR neatitiko šeimos narių ir artimų draugų DNR. Naujų testų rezultatai turėtų paaiškėti po mėnesio.

La Rošelio prokurorė Isabelle Pagenelle (Izabel Paženel) sakė, kad testams būtinas ir pačių nepilnamečių, ir jų tėvų sutikimas. Pasak prokurorės, DNR testai prievarta nebus atliekami, bet tie, kas „pasakys „ne“, gali tapti potencialiais įtariamaisiais“ ir gali būti sulaikyti.

Su minimu nusikaltimu nesusiję testų rezultatai bus sunaikinti, sakė I.Pagenelle ir pridūrė, kad šie testai yra būtini siekiant užkirsti kelią kitiems nusikaltimams ir padidinti mokyklos saugumą.

Mokyklos direktorė Chantal Devaux (Šantal Devo) sakė, kad tas išžaginimas iki šiol buvo laikomas paslaptyje ir kad apie jį žinojo tik tyrėjai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių