Quantcast

Prancūzijoje mokinių akivaizdoje nudurta mokytoja

Pietų Prancūzijos Albi miesto pradinėje mokykloje vieno moksleivio motina klasės akivaizdoje nudūrė mokytoją.

"Šį rytą viena motina pasirodė su peiliu ir nudūrė 34 metų mokytoją jos mokinių akivaizdoje, dėl priežasčių, kurias nustatys tyrimas", - sakė Albi prokuroras Claudeas Derensas (Klodas Deransas).

"Kai atvykau į įvykio vietą, jie bandė ją gaivinti. Jai jos klasėje buvo sustojusi širdis", - sakė jis.

Įtariamoji buvo iškart sulaikyta.

Šalies prezidentas Francois Hollandeas (Fransua Holandas) nedelsdamas išsiuntė švietimo ministrą Benoit Hamoną (Benua Hamoną) į tą mokyklą pasirūpinti vyriausybės atsaku į tragediją.

"Visos valstybės tarnybos bus mobilizuotos pasirūpinti vaikais ir darbuotojais, kurie matė šią siaubingą tragediją", - sakoma H.Hollandeo pareiškime.

Mokytoja buvo nudurta Edouardo Herrioto (Eduaro Erioto) pradinėje mokykloje prasidėjus rytinėms pamokoms. Šią mokyklą lanko 284 mokiniai nuo trejų iki 11 metų amžiaus.

B.Hamono atstovas sakė, kad ministras vyksta į mokyklą pademonstruoti paramos ir yra "labai šokiruotas šio nusikaltimo, kuris mokslo metų pabaigą paskandina į gedulą".

"Ši tragedija patvirtina, kad reikia kovoti su smurtu mokyklose ir aplink jas, saugoti mokyklas, mokytojus ir moksleivius", - sakė jis.

Incidentas įvyko Prancūzijoje kilus susirūpinimui dėl tėvų išpuolių prieš mokytojus. Balandį paskelbtos tyrimo išvados rodo, kad beveik pusę pradinių mokyklų direktorių žodžiu ar fiziškai buvo užpuolę mokinių tėvai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių