Quantcast

Pamplonoje per bulių bėgimą subadyti du vyrai

  • Teksto dydis:

Pamplonoje per ketvirtos San Fermino festivalio dienos bulių bėgimą sekmadienį buvo subadyti du ispanai, kurių būklė dabar yra rimta, o dar trys patyrė galvos sužeidimus, pranešė pareigūnai.

Abu subadyti vyrai, 29 ir 34 metų, yra iš šalies pietryčiuose esančio Valensijos miesto. Jie buvo sužeisti gatvelėje, vedančioje į koridos areną, pranešė pareigūnai. 34 metų vyrui 12 cm žaizda yra kakle, o 29 metų vyras gydomas dėl žaizdos pažastyje ir skilusio čiurnos kaulo.

Trys kiti vyrai, patyrę galvos sužeidimus, taip pat ispanai - iš Mursijos, Madrido ir Barselonos, irgi buvo paguldyti į ligoninę.

Daugiau kaip 1 000 dalyvių buvo susigrūdę siaurose, akmenimis grįstose Pamplonos senamiesčio gatvėse. Buliai stipriai išsiveržė pro vartus ir 850 m kelią iki koridos arenos nubėgo per pustrečios minutės.

Tačiau ir buliai, ir bėgikai nuolat slidinėjo ir griuvinėjo, o kai kuriuos dalyvius 590 kg sveriantys gyvuliai pakeliui trypė.

Į vieną bėgimo dalyvių, buvusį ant tvoros, atsitrenkė bulius, žmogus pargriuvo, bet sugebėjo nusiristi po užtvara. Kitas bėgikas išvengė ragų, bet buvo smarkiai parblokštas ir susitrenkė galvą į grindinį.

Šeštadienį Ispanijos rytuose esančiame Teruelio mieste bulius arenoje mirtinai subadė 29 metų ispanų matadorą. Tą koridą tiesiogiai transliavo televizija. Victoras Barrio (Viktoras Barijus) yra pirmas per daugiau kaip tris dešimtmečius arenoje žuvęs matadoras.

Be to, šeštadienį per bulių bėgimą Pedregero miestelyje netoli Valensijos buvo mirtinai sužalotas 28 metų ispanas - jį į krūtinę ir pilvą subadė telyčia. Greitoji jį nugabeno į ligoninę, bet maždaug po valandos buvo pranešta, kad jis mirė.

Bulių bėgimai yra tradicinė Ispanijos vasaros festivalių dalis. Devynias dienas trunkanti San Fermino šventė išgarsėjo pasaulyje, kai Ernestas Hemingway (Ernestas Hemingvėjus) pavaizdavo ją savo 1926 metų romane „Fiesta“ (The Sun Also Rises). Kasmet ji pritraukia tūkstančius užsieniečių turistų.

Pernai per San Fermino festivalį buvo subadyta iš viso 10 žmonių, tarp jų - keturi amerikiečiai. Nuo 1924 metų, kai buvo pradėta rinkti tokia statistika, iš viso per šias šventes buvo mirtinai subadyta 15 žmonių.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių