Quantcast

Pagrobtas Meksikos parlamento narys rastas nužudytas ir sudegintas

  • Teksto dydis:

Vienas Meksikos federalinio parlamento narys buvo nužudytas, o jo palaikai – sudeginti po to, kai jis buvo pagrobtas per įžūlų išpuolį, įvykdytą vidury dienos, trečiadienį patvirtino pareigūnai.

Šis incidentas sukrėtė valdančiąją partiją PRI, kuriai priklausė nužudytas deputatas, ir sukėlė abejonių dėl vyriausybės patikinimų, kad smurtas šalyje mažėja.

Deputatas Gabrielis Gomezas Michelis (Gabrielis Gomesas Mičelis) pirmadienį važiavo į oro uostą vakarinėje Chalisko valstijoje, kai jo visureigiui kelią pastojo mažiausiai penki automobiliai, nurodė pareigūnai.

49 metų buvusio pediatro palaikai buvo rasti antradienį paryčiais kaimyninėje Sakatekaso valstijoje jo sudegintame automobilyje. Šalia buvo apdegęs vieno jo padėjėjo lavonas.

Teismo medicinos ekspertai atpažino G.Gomezo Michelio ir Heriberto Nunezo Ramoso (Heriberto Nunjeso Ramoso) palaikus, kurie buvo taip smarkiai apdegę, jog pareigūnai negalėjo pasakyti, kokiu būdu jie buvo nužudyti.

Chalisko vyriausiasis prokuroras Luisas Carlosas Najera (Luisas Karlosas Nachera) sakė, kad tyrėjai laikosi prielaidos, jog tą dvigubą žmogžudystę įvykdė kokia nors nusikalstama grupuotė, sprendžiant iš pagrobimo pobūdžio.

Sakatekaso generalinis prokuroras Arturo Nahle (Arturas Nahlė) sakė, kad nei kūnuose, nei automobilyje nebuvo rasta jokių kulkų.

Pareigūnai negalėjo įvardyti gaujos, kuri galbūt įvykdė šį nusikaltimą, tačiau Chaliskas yra narkotikų kontrabandininkų kartelio „Chalisko naujoji karta“ tvirtovė. A.Nahle sakė, kad Sakatekaso valstijoje veikia Meksikos įlankos kartelis.

Jau ne vienas vietos politikas buvo užpultas per Meksiką krečiantį karą su narkotikų karteliais: nuo 2006 metų šalyje nužudyti bent 30 merų. Tačiau smurtas prieš federalinius įstatymų leidėjus daug retesnis.

Vienas PRI deputatas 2011 metais buvo nužudytas smurto krečiamoje Gerero valstijoje. Nuo 2006 metų buvo įvykdyti išpuoliai dar bent prieš penkis kitus federalinio parlamento narius.

Nuo 2006 metų, kai kariuomenė buvo pasiųsta triuškinti narkotikų kartelių, šalyje buvo nužudyti jau apie 80 tūkst. žmonių.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių