Quantcast

Pabėgėlius galvijais pavadinęs PEGIDA vadovas stojo prieš teismą

  • Teksto dydis:

Vokietijos ksenofobinio antiislamiško judėjimo įkūrėjas antradienį stojo prieš teismą dėl neapykantos kurstymo socialiniuose tinkluose, kur jis pabėgėlius vadino galvijais ir padugnėmis.

Lutzas Bachmannas (Liucas Bachmanas), įkūręs ultradešinįjį judėjimą „Europiečiai patriotai prieš Vakarų islamizaciją“ (PEGIDA), spalį buvo apkaltintas kurstęs rasinę neapykantą virtinėje „Facebook“ pranešimų, kuriais pasidalijo daugelis to socialinio tinklo vartotojų.

Prieš teismo posėdį buvusios komunistinės Rytų Vokietijos mieste Dresdene, kuris yra PEGIDA lopšys, buvo imtasi griežtų saugumo priemonių. Šis judėjimas įnirtingai priešinasi kanclerės Angelos Merkel liberaliai migracijos politikai, kuri praeitais metais suteikė galimybę daugiau negu milijonui prieglobsčio ieškotojų atvykti į Vokietiją.

Teismas nurodė, kad 43 metų L.Bachmannas pareiškimai, paskelbti 2014 metais, taip pat „sutrikdė viešąją tvarką“ ir prilygsta „puolimu prieš (pabėgėlių) orumą“.

Jeigu jo kaltė bus įrodyta, L.Bachmannui gali būti skirta nuo trejų mėnesių iki penkerių metų laisvės atėmimo.

L.Bachmannas, kuris skundėsi, jog jam buvo iškelta „politinė parodomoji byla“, į teismą įžengė šypsodamasis ir užsidėjęs tamsius akinius, panašius į juodas juosteles ant žmonių veidų cenzūruotose nuotraukose.

Prie teismo susirinkę kelios dešimtys jo šalininkų mojavo plakatais su užrašais, tokiais kaip „Išteisinti Lutzą Bachmanną“ ir „Teisti Merkel“. Tuo tarpu šalimais susirinkę jo priešininkai skandavo „Bachmanną į kalėjimą!“

PEGIDA įkūrėjo įžeidžiami komentarai buvo paskelbti 2014 metų rugsėjį, kai jo judėjimas susikūrė kaip ksenofobinė „Facebook“ grupė.



NAUJAUSI KOMENTARAI

matyt vokiečių tolerastai įsitikinę

matyt vokiečių tolerastai įsitikinę portretas
kad į baseinus ir krikščionių kapinėse ši/kančius migrantus reikia vadinti ne galvijais, o aristokratis. O Kelno grabaliotojus ir prievartautojus- aistringais Romeo. Iki kokio marazmo nusirista. Ppagarba Bachmanui ir PEGIDA-i.

hmm

hmm portretas
Jeigu jis vertino pabėgelių elgesį, tai dar klausimas ar savo vertinime klydo.

eina

eina  portretas
eina tie vokieciu teismai velniop. galvijai -tie pabegeliai. isgrauzkit
VISI KOMENTARAI 7

Galerijos

Daugiau straipsnių