Quantcast

Naujajame Džersyje driokstelėjo dar vienas sprogimas

  • Teksto dydis:

Viename Naujojo Džersio valstijos mieste pirmadienį paryčiais driokstelėjo sprogimas, kai pareigūnai mėgino neutralizuoti įtartiną paketą, rastą netoli traukinių stoties, pranešė pareigūnai.

Elizabeto miesto meras Christianas Bollwage'as (Kristianas Bolveidžas) nurodė, kad Federalinio tyrimų biuro pareigūnai, naudodami per atstumą valdomą robotą, mėgino neutralizuoti vieną iš penkių numanomų užtaisų, rastų sudėtų viename krepšyje.

Krepšį sekmadienį apie 20 val. 30 min. vietos (pirmadienį 3 val. 30 min. Lietuvos) laiku rado du vyrai šiukšlių dėžėje netoli Elizabeto traukinių stoties. Vyrai pamatė iš paketo kyšančius laidus ir vamzdį, todėl iškvietė policiją, sakė Ch. Bollwage'as.

Pranešimų apie sprogimo metu sužeistus žmones arba padarytą žalą negauta. Meras perspėjo, kad sprogimų gali būti daugiau.

Šeštadienį kitame Naujojo Džersio valstijos miestelyje vamzdinė bomba sprogo šiukšliadėžėje, buvusioje prie gatvės, kurioje kiek vėliau turėjo vykti labdaringas Jūrų pėstininkų korpuso bėgimas. Per šį incidentą žmonės nenukentėjo, bet renginys buvo atšauktas.

Keliomis valandomis vėliau galingas sprogimas driokstelėjo kaimyniniame Niujorke, Čelsio rajone, o pareigūnai netoli to išpuolio vietos vėliau rado kitą numanomą bombą.

Naujojo Džersio viešojo susisiekimo tarnyba pirmadienį paryčiais sustabdė traukinių eismą tarp Niuarko „Liberty“ oro uosto ir Elizabeto. Taip pat buvo sustabdyti bendrovės „Amtrak“ traukinių reisai tarp Niujorko ir Naujojo Džersio.

„Amtrak“ nurodė, kad šie sutrikdymai paveikė apie 2,4 tūkst. keleivių ir kad traukiniai važiuoja į kitas stotis. 

Kol kas neaišku, ar Elizabeto traukinių stotis bus atidaryta, o tolesnių incidentų grėsmė tikriausiai smarkiai sutrikdys rytinį eismą į Niujorką.

Pareigūnai sakė, kad pastarieji sprogdinimai Naujajame Džersyje ir Niujorke neatrodo susiję, bet neatmetė jokios galimybės.

Jie taip pat kol kas nekomentavo, ar incidentas Elizabete gali būti susijęs su dviem ankstesniais sprogimais.

Ch. Bollwage'as pareiškė nenorintis sakyti, kad Elizabetas tapo taikiniu. Pasak jo, neatmetama, kad koks nors žmogus, susirūpinęs dėl sugriežtintų saugumo priemonių, tiesiog mėgino atsikratyti minėto paketo.

„Esu nepaprastai susirūpinęs dėl bendruomenės gyventojų, bet dar labiau nerimauju dėl kiekvieno žmogaus valstijoje ir šalyje, kur bet kas gali tiesiog išmesti į šiukšlių konteinerį kuprinę su daugeliu sprogstamųjų užtaisų be kokių nors laiko sprogdiklių. Kyla minčių, kiek žmonių galėjo nukentėti“, – pabrėžė Ch. Bollwage'as.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių