Quantcast

Lenkų gydytojai rūpinasi vaiku, kuris buvo rastas šaltyje

  • Teksto dydis:

Gydytojai Pietų Lenkijoje stengiasi išgelbėti dvejų metų berniuką, kuris vien su kojinėmis ir pižamos švarkeliu buvo rastas be sąmonės po lauke praleistos šaltos nakties.

Krokuvos vaikų ligoninės gydytojas Januszas Skalskis (Janušas Skalskis) antradienį sakė, kad sekmadienį į ligoninę atvežto berniuko kūno temperatūra buvo 12 laipsnių pagal Celsijų, o širdis plakė kas kelias dešimtis sekundžių.

Pasak gydytojo, atvežto vaiko kūno temperatūra buvo pakelta iki 36 laipsnių – beveik normalaus lygio, buvo atkurtas normalus širdies darbas, bet kokia bus jo būklė, sunku pasakyti. Jis vis dar prijungtas prie kvėpavimo aparato, tačiau inkstų, kepenų ir plaučių veikla yra gera.

Medikai ruošiasi antradienį pradėti žadinti vaiką iš dirbtinai sukeltos komos.

„Būtų tikras stebuklas, jeigu vaiką pavyktų išgelbėti ir neliktų jokių šalutinių padarinių“, – sakė J.Skalskis, bet pridūrė, kad dėl berniuko pasveikimo lieka abejonių.

Vienas policininkas sekmadienį ryte rado berniuką, gulintį kniūbsčią lapuose po medžiu šalia upelio Raclavicės kaime, į šiaurės rytus nuo Krokuvos. Naktį oro temperatūra buvo nukritusi iki -7 laipsnių pagal Celsijų.

„Nuvaliau jam nuo veido lapus ir paėmęs ant rankų nunešiau į artimiausią namą“, kur buvo iškviesta greitoji medicinos pagalba, sakė policijos pareigūnas Michalas Godynas dienraščiui „Fakt“, taip pat nurodęs, kad berniuko vardas yra Adamas.

Šis ir dar du vaikai šeštadienį buvo palikti senelės priežiūrai. Moteris sakė nemačiusi, kaip mažylis išėjo, tačiau jos namo durys buvo neužrakintos, informavo pareigūnas.

Berniukas buvo rastas vos už kelių šimtų metrų nuo senelės namų, savo namų kryptimi, pridūrė M.Godynas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių