Quantcast

Lenkijos eksprezidentas L. Walesa susilaužė koją išeidamas iš bažnyčios

  • Teksto dydis:

Buvęs Lenkijos prezidentas Lechas Walesa (Lechas Valensa) antradienį susilaužė koją ir buvo hospitalizuotas toje pačioje ligoninėje, kurioje šiuo metu gydomas vienas iš buvusio komunistinio režimo lyderio, 1981 metais vadovavęs represijoms prieš demokratinį judėjimą, per kurias buvo suimti tūkstančiai aktyvistų, įskaitant būsimąjį šalies vadovą.

71 metų L.Walesa, įkūręs profsąjungą „Solidarumas“, kuri atliko esminį vaidmenį nuverčiant komunistinį režimą Lenkijoje, susilaužė koją išeidamas iš bažnyčios Gdansko mieste, kuriame jis gyvena.

„Na, ir man pasitaikė susilaužyti koją lygiame kelyje. Niekas nežino dienos ir valandos“, – L.Walesa parašė savo tinklaraštyje.

Lenkijos žiniasklaida trečiadienį atkreipė dėmesį į likimo ironiją, kad eksprezidentas pateko į tą pačią ligoninę, kurioje dabar laikomas Czeslawas Kiszczakas (Česlavas Kiščakas), kuris 1981 metais buvo vidaus reikalų ministras ir atliko vadovaujantį vaidmenį griežtiems veiksmams prieš disidentus, kai šalyje buvo paskelbta karo padėtis.

Tos ligoninės gydytojai tikrina, ar 89 metų Cz.Kiszczako būklė pakankamai gera, kad jis galėtų stoti prieš teismą dėl komunistinio režimo represijų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Ak jo...

Ak jo... portretas
Dievas jam nepadėjo.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių