Quantcast

Kinijoje gyvas palaidotas kūdikis išgelbėtas po 8 dienų

  • Teksto dydis:

Kinijoje su kiškio lūpa gimęs kūdikis buvo paliktas savo tėvų, o po dviejų dienų palaidotas kartoninėje dėžėje, bet praėjus dar aštuonioms rastas gyvas ir išgelbėtas, pranešė žiniasklaida.

Tėvai paliko tą kūdikį viename pietinės Guangsi provincijos kaime, o vėliau jis buvo palaidotas – veikiausiai artimųjų, kurie palaikė jį mirusiu, rašo naujienų portalas „Guangxi Online News“.

Tačiau į dėžutę prasiskverbė oras ir vanduo, sakoma pranešime.

Kūdikis buvo palaidotas batų dėžutės dydžio kartoniniame konteineryje sausringoje vietovėje, apžėlusioje aukšta žole, matoma nuotraukose, kurias paskelbė Kinijos valstybinė televizija CCTV savo oficialioje paskyroje socialiniame tinkle „Sina Weibo“, panašiame į „Twitter“.

Berniukas buvo rastas, kai jo verksmą išgirdo viena moteris, rinkusi žoles, valstybinis transliuotojas pranešė antradienio vakarą.

Kai kūdikį praeitą savaitę apžiūrėjo gydytojai, jis buvo prisirijęs žemių, rašo „Guangxi Online News“.

„Penki žmonės, tarp trys artimieji, buvo suimti įtariant sąmoninga žmogžudyste“, – nurodė CCTV.

Neįgalaus vaiko išlaikymas Kinijoje gali pareikalauti didelės šeimos išteklių dalies, o tėvai tokių kūdikių neretai atsisako, nes neįstengtų apmokėti brangaus gydymo ir specialaus ugdymo išlaidų, sako pareigūnai.

Kinijoje galiojančios griežtos šeimos planavimo taisyklės taip pat gali iš dalies nulemti tokį sprendimą, nors vieno vaiko politika paprastai leidžia tėvams susilaukti antro kūdikio, jeigu pirmasis yra neįgalus.

2013 metų pabaigoje sušvelnintos taisyklės taip pat leidžia poroms turėti du vaikus, jeigu bent vienas iš tėvų buvo vienintelis vaikas savo šeimoje.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių