Quantcast

Kabule sprogus užminuotam sunkvežimiui žuvo 15 žmonių, per 100 sužeisti

  • Teksto dydis:

Afganistano sostinėje per galingą užminuoto sunkvežimio sprogimą žuvusių žmonių skaičius penktadienį padidėjo iki 15, pranešė vyriausybė.

„Penktadienį paryčiais surengtos atakos aukų skaičius išaugo iki 15“, - naujienų agentūrai AFP sakė prezidentūros atstovas spaudai Sayedas Zafaras Hashemi (Sajidas Zafaras Hašemis).

Anksčiau buvo skelbta, kad Kabulo rytiniame Šah Šahido rajone detonavus sunkvežimyje paslėptai galingai bombai žuvo aštuoni žmonės, o dar per 100 buvo sužeisti.

Tai buvo pirmasis didelis išpuolis Kabule po pranešimo apie Talibano lyderio mulos Omaro mirtį.

Jokia grupuotė kol kas neprisiėmė atsakomybės dėl sprogdinimo, surengto Talibanui intensyvinant vasaros kovos veiksmų kampaniją, nors šį islamistų judėjimą krečia nesutarimai dėl valdžios perdavimo.

Galingo sprogimo, nugriaudėjusio Kabulo rytiniame Šah Šahido rajone, banga sudrebino pastatus visame mieste ir apgadino aplinkinius namus ir išdaužė jų langus.

Sprogimo vietoje gatvėje liko apie 10 metrų gylio duobė, o aplinkinių pastatų fasadai virto griuvėsiais.

„Suskaičiuotos aštuonios aukos, o sužeistųjų skaičius – 128“, – Kabulo policijos atstovas Ebadullah Karimi (Ebadula Karimis) sakė naujienų agentūrai AFP ir pridūrė, kad tarp žuvusių esama moterų ir vaikų.

Kol kas neaišku, ar numatytas šio išpuolio taikinys buvo Afganistano nacionalinės armijos bazė, esanti netoli Šah Šahino – gyvenamojo rajono, kuriame gyvena daugiausiai viduriniosios klasės atstovai ir beveik nėra užsieniečių.

Sostinės policijos vadas generolas Abdul Rahmanas Rahimi (Abdul Rahmanas Rahimis) sakė, kad per ataką jokie kariškiai nenukentėjo.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių