Quantcast

Jungtinėse Valstijose šalčiau nei Marse?

Didžiąją Jungtinių Valstijų ir Kanados dalį tebekausto mirtinai pavojingas speigas, o kai kur dėl šios rekordinės šalčių bangos temperatūra buvo žemesnė negu Marso paviršiuje.

Čikagoje taip atšalo, kad Lincolno parko zoologijos sode laikomą baltąją mešką, nesukaupusią riebalų atsargų kaip jos giminaičiai laisvėje, teko perkelti į šiltas patalpas. Tuo tarpu Kentukio valstijoje vienas pabėgęs kalinys pasiprašė atgal į kalėjimą, kad sušiltų, kai praleido naktį drebėdamas viename apleistame name.

Visoje Kanadoje ir Jungtinėse Valstijose, išskyrus Havajus, antradienio naktį temperatūra buvo nukritusi žemiau nulio laipsnių Celsijaus – netgi paprastai saulėtoje ir šiltoje Floridoje bei Kalifornijoje. Tačiau pavojingiausias speigas, gebantis nušalti atvirą odą per kelias minutes ir mirtinai sustingdyti per kelias valandas, apėmė Vidurio Vakarų valstijas, „poliariniam sūkuriui“ nešant į pietus arktinio oro masę.

Buvo uždarytos mokyklos, verslo įmonės ir vyriausybinės institucijos. Kai kur susproginėjo užšalusios vandentiekio magistralės ir vandens vamzdžiai namuose. Buvo atšaukti lėktuvų skrydžiai, sustabdyti traukiniai, o keliai ir šaligatviai virto čiuožyklomis. Embaraso miestelyje Minesotoje antradienį buvo užfiksuota žemiausia temperatūra Jungtinėse Valstijose – minus 37 laipsniai Celsijaus. Tačiau pučiant smarkiam vėjui, apskaičiuota juntamoji temperatūra buvo dar žemesnė.

Montanoje ji siekė minus 52 laipsnius Celsijaus, taip pat svyravo tarp minus 40 ir minus 50 laipsnių Celsijaus dalyje Ilinojaus, Indianos, Ajovos, Merilando, Mičigano, Minesotos, Nebraskos, Šiaurės Dakotos. Ohajo, Pensilvanijos, Pietų Dakotos, Virdžinijos, Vakarų Virdžinijos ir Viskonsino. Tokiame šaltyje šliūkštelėjus į orą puodelį verdančio vandens, jis virsta sniegu dar nepasiekęs žemės.

Tuo tarpu marsaeigis „Curiosity“, kasdien siunčiantis informaciją apie temperatūrą Marso paviršiuje, fiksavo tik minus 25–31 laipsnių šaltį.

Speigo banga atslinko, kai žmonės Didžiųjų ežerų regione tebevalė gatves ir kelius po dviejų didelių pūgų, privertusių daugiau nei 60 cm sniego. Meteorologai prognozuoja, kad speigas atlėgs trečiadienį.


Šiame straipsnyje: šaltisJAVstichija

NAUJAUSI KOMENTARAI

Ponus

Ponus portretas
Labai intelektualus komentarai

mnbvcxz

mnbvcxz portretas
kaip ten homoseksualistai birku nenusalo

juozapota

juozapota portretas
tik į Marsą nei vieno amerikono nepatartina imt. nes ir Marsui padarys galą.
VISI KOMENTARAI 7

Galerijos

Daugiau straipsnių