Quantcast

Jemene per koalicijos antskrydį ir susirėmimus žuvo 27 žmonės

  • Teksto dydis:

Centrinėje Jemeno dalyje sekmadienį Saudo Arabijos vadovaujamoms oro pajėgoms smogus vienai bazei, žuvo 15 sukilėlių, be to, dar 12 žmonių žuvo per naktį vykusius susirėmimus pagrindiniame šalies pietinės dalies mieste Adene, pranešė medikai ir saugumo šaltiniai.

Prieš išauštant smūgis buvo suduotas 22-ajai stovyklai Dahroje Taizo provincijos pietuose. Per šį antskrydį taip pat buvo sužeisti aštuoni šiitų husių sukilėliai ar jų sąjungininkų kovotojai, teigė vienas medikas iš Al Sauros ligoninės.

Minima bazė priklauso elitinei Respublikos gvardijai, kuri liko lojali buvusiam prezidentui Ali Abdullah Salehui (Aliui Abdulai Salehui), 2012 metais nušalintam nuo valdžios po vienerius metus trukusių protestų prieš tris dešimtmečius trukusį jo valdymą.

A.A.Salehas suvienijo savo šalininkus su husių sukilėliais, kurie rugsėjo mėnesį per kovas su pajėgomis, ištikimomis pabėgusiam prezidentui Abedrabbuh Mansourui Hadi (Abedrabui Mansurui Hadžiui), užgrobė sostinę Saną.

Saudo Arabijos vadovaujama koalicija šeštadienį pranešė nuo kovo 26 dienos surengusi jau 1 200 oro antskrydžių, kuriais buvo neutralizuoti sukilėlių bei jų sąjungininkų oro ir raketų pajėgumai.

Oro smūgių kampanija, kurią remia karinio jūrų laivyno blokada, buvo pradėta  sukilėliams priartėjus prie Adeno, kuriame prieglobstį surado A.M.Hadi.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių