Quantcast

Po šūvių Dalase padėtis tebėra įtempta

  • Teksto dydis:

Teksaso valstijos mieste Dalase padėtis pirmadienį tebebuvo įtempta po praeitą savaitę įvykusio snaiperio išpuolio prieš policiją, kai paaiškėjo naujų detalių apie užpuoliką ir jo sudėtingą praeitį.

Žmonės vėl ėjo į gatves protestuoti dėl incidentų, kai juodaodžiai žūva nuo policijos kulkų, o šimtai demonstrantų blokavo gatves Čikagoje, Amerikos trečiajame didžiausiame mieste.

Praeitą ketvirtadienį penkis policininkus Dalase nušovusio Micah Johnsono (Maikos Džonsono) tėvai papasakojo, kad jis jautėsi „nusivylęs“ ir vis labiau uždaras po to, kai baigė tarnybą JAV armijoje praeitais metais.

„Kariuomenė nebuvo tai, ko tikėjosi Micah“, – jo motina Delphine (Delfin) sakė transliuotojui „TheBlaze“.

„Jis buvo labai nusivylęs... Gali būti, kad idealas, kuriuo jis laikė mūsų vyriausybę, kuriuo jis laikė kariuomenę, tiesiog nepateisino jo lūkesčių“, – pridūrė ji.

M. Johnsonas šešerius metus tarnavo armijos atsargos vyresnysis eilinis ir dalyvavo vienoje misijoje Afganistane nuo 2013-ųjų lapkričio iki 2014-ųjų liepos.

Jo tėvas Jamesas sakė, kad baigęs tarnybą kariuomenėje M. Johnsonas susidomėjo juodaodžių istorija.

Tačiau artimieji pabrėžė, kad M. Johnsonas niekada nerodė neapykantos baltiesiems arba kitoms rasinėms grupėms. Jo pamotė Donna (Dona) yra baltoji.

„Aš to nenumačiau“, – sakė 25 metų Micah tėvas, braukdamas ašaras.

M. Johnsonas pradėjo šaudyti į pareigūnus Dalase vykstant demonstracijai, per kurią buvo protestuojama dėl dviejų juodaodžių žūties per policijos veiksmus kitur Jungtinėse Valstijose. Jis nušovė penkis policininkus ir sužeidė dar devynis pareigūnus bei du civilius.

Įtariamasis buvo nukautas susprogdinus bombą, kuri prie užspeisto M.Johnsono buvo nugabenta per atstumą valdomu robotu. Miesto policijos viršininkas atkakliai teisino tokią taktiką, kuri, pasak ekspertų, buvo panaudota pirmąkart.

„Man tai nebuvo etikos dilema. Padaryčiau tai dar kartą, – per spaudos konferenciją sakė Dalaso policijos vadovas Davidas Brownas (Deividas Braunas). – Panaudočiau bet kokias būtinas priemones, kad išgelbėtume mūsų pareigūnų gyvybes. Man negėda tai pasakyti.“

Policijos viršininkas sakė žurnalistams, kad M. Johnsonas, kuris per tą išpuolį naudojo galingą pusiau automatinį šautuvą, galbūt planavo įvykdyti didelį sprogdinimą, nes jo namuose buvo rastas „didelis kiekis“ medžiagų bomboms gaminti.

„Jis žinojo, ką daro. Jis nebuvo koks nors naujokas, – aiškino D. Brownas. – Nemanome, kad jis to išmoko kariuomenėje. Neturime jokių įrodymų, kad taip buvo.“

Prezidentas Barackas Obama (Barakas Obama) ir jo pirmtakas George'as W.Bushas (Džordžas V.Bušas) planuoja pasakyti kalbas antradienį vyksiančioje ekumeninėje atminimo ceremonijoje. Taip pat numatoma, kad B. Obama privačiai susitiks su žuvusių ir sužeistų policininkų artimaisiais.


Šiame straipsnyje: Dalasasprotestasjuodaodžiai

NAUJAUSI KOMENTARAI

DJ

DJ  portretas
Eilinis feikų feikas ypač prieš rinkimus, šlykštu net žiūrėti ant kiek JAV nusirito,l su feikais kas pasidarė labai madinga ! Kuomet dėl kandidatų palaikymo kuris gali atnešti trilijoninius valstybinius užsakymus, tuomet lobistai padarys viską, kad jų trilijoninis laimėtu, todėl daro tokius nužudymo feikus žaisdami su žmonių nužudymo koncepcija, tas atrodo labai šlykščiai ! Keista, kad tokia šalis nusirito iki tokio lygio !
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių