Quantcast

Izraelio poligaminio kulto lyderis nuteistas už žaginimą ir incestą: kalės 30 metų

  • Teksto dydis:

Izraelio teismas poligaminio kulto lyderį antradienį nuteisė 30 metų kalėti už daugelį lytinių nusikaltimų, tarp jų – žaginimą, seksualinį smurtą ir incestą, pranešė žiniasklaida.

Goelio Ratzono (Goelio Racono) advokatė sakė, kad išstudijuos sprendimą ir tada nuspręs, ar teikti apeliaciją.

„Tai rimtas ir griežtas nuosprendis, – sakė Ravital Hotzer (Ravital Hocer), kurios komentarus transliavo radijas ir televizija. – Kol kas nebuvo jokio atsako iš Goelio Ratzono ... Aišku, kad jam tai labai sunkios naujienos“.

G.Ratzonas, kuris niekada oficialiai nebuvo vedęs, 2010 metais buvo apkaltintas 21 moters, kurias jis laikė savo žmonomis, pavergimu ir seksualiniu išnaudojimu. Tos moterys nuo jo pagimdė 38 vaikus.

Praėjusį mėnesį jis buvo pripažintas kaltu dėl kelių kaltinimų išžaginimu ir dėl kitų lytinių nusikaltimų šešių moterų bei mergaičių atžvilgiu, bet išteisintas dėl kaltinimo pavergimu.

„Dauguma tų moterų nusikaltimų įvykdymo laiku buvo nepilnametės; kai kurios jų buvo jo paties dukterys“, – rašė laikraštis „Haaretz“.

64 metų G.Ratzonas su retėjančiais, žilais plaukais iki pečių ir ilga barzda antradienį nejudėdamas sėdėjo Tel Avivo magistrato teisme, kur trijų teisėjų komisija taip pat skyrė jam lygtinę ketverių metų bausmę, pranešė visuomeninis radijas.

„Atsakovas įpainiojo tas moteris į socialinę grupę, kuri prisiėmė pseudošeimos aplink jo paties kultą formą“, – sakoma kaltinamajame akte.

Pasak prokurorų, G.Ratzonas sukūrė įvaizdį, kad yra žmogus, turintis magiškų galių, kuriomis gali gydyti tas moteris ar joms pakenkti.

„Atsakovas su tomis moterimis elgėsi taip, tarsi jos būtų jo nuosavybė, skirta tarnauti jam ir jo poreikiams“, – sakoma kaltinamajame akte.

„Šia absoliučia kontrole atsakovas privertė moteris visiškai prarasti savo charakterį ir savo gyvenimą paskirti jo poreikiams, tarp jų – jo finansiniams ir seksualiniams poreikiams, tenkinti“, – sakoma jame.

Jis įvedė teroro režimą su griežtomis taisyklėmis ir nurodymais, kuriais buvo siekiama bauginti moteris ir vaikus, stebint juos butuose įrengtomis kameromis.

„Turiu galią apsaugoti ir galią sunaikinti, – vienai liudininkei, kaip rašoma kaltinamajame akte, sakė G.Ratzonas. – Jei darysite dalykus, kuriuos draudžiu, tada užtikrinsiu, kad jus ir jūsų vaikus ištiktų rimtos ligos“.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių